Apple i LG surađuju na 3D tehnologiji za kamere

Apple i LG surađuju na 3D tehnologiji za kamere

Foto: Apple

Dual tehnologija za kamera bila je hit ove godine nakon što je predstavljen iPhone 7 Plus, a pouzdani izvori tvrde kako se već radi na novoj tehnologiji. Apple zajedno sa LG Innotek radi na razvoju nove 3D tehnologiji za kamere, a sve to bi moglo poslužiti kao osnova za napredne značajke fotoaparata u sljedećoj generaciji iPhone telefona. LG Innotek trenutno isporučuje

komponente za dual kamere za iPhone 7 Plus, iako je Apple preuzeo izraelski camera startup LinX u travnju 2015. za 20 milijuna dolara. LinX radi na 3D tehnologiji za kamere, tj. istražuje napredne mogućnosti zumiranja pomoću kompaktnog kamera modula. Nažalost, akvizicija je došla prekasno da se tehnologija integrira u iPhone 7.

Moguće je da Apple istražuje kako se LinX algoritmi mogu primijeniti na hardveru koji isporučuje LG. Analitičari navode kako Apple i LG najvjerojatnije rade na mogućnostima oko sužavanja postojeće dual kamere u iPhone telefonima.

Još iz kategorije

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

22.01.2020. komentiraj

Tijekom sajma CES2020 koji se svake godine održava u Las Vegasu, Huawei Freebuds 3 i Huawei Watch GT 2 privukli su pažnju svjetskih tehnoloških medija i oduševili kritičare osvajanjem “Best of CES2020” i “Editor’s Choice” nagrade.