Apple i LG surađuju na 3D tehnologiji za kamere

Apple i LG surađuju na 3D tehnologiji za kamere

Foto: Apple

Dual tehnologija za kamera bila je hit ove godine nakon što je predstavljen iPhone 7 Plus, a pouzdani izvori tvrde kako se već radi na novoj tehnologiji. Apple zajedno sa LG Innotek radi na razvoju nove 3D tehnologiji za kamere, a sve to bi moglo poslužiti kao osnova za napredne značajke fotoaparata u sljedećoj generaciji iPhone telefona. LG Innotek trenutno isporučuje

komponente za dual kamere za iPhone 7 Plus, iako je Apple preuzeo izraelski camera startup LinX u travnju 2015. za 20 milijuna dolara. LinX radi na 3D tehnologiji za kamere, tj. istražuje napredne mogućnosti zumiranja pomoću kompaktnog kamera modula. Nažalost, akvizicija je došla prekasno da se tehnologija integrira u iPhone 7.

Moguće je da Apple istražuje kako se LinX algoritmi mogu primijeniti na hardveru koji isporučuje LG. Analitičari navode kako Apple i LG najvjerojatnije rade na mogućnostima oko sužavanja postojeće dual kamere u iPhone telefonima.

Još iz kategorije

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.

Samsung predstavio nove tablet uređaje Galaxy Tab S7 i S7+

Samsung predstavio nove tablet uređaje Galaxy Tab S7 i S7+

07.08.2020. komentiraj


Tvrtka Samsung Electronics je na jučerašnjem virtualnom događaju Galaxy Unpacked predstavila i dva najnovija tablet uređaja: Galaxy Tab S7 i S7+. Galaxy Tab S7+ opremljen je podrškom za 5G  mrežu, a oba uređaja dolaze s poboljšanom S Pen olovkom, tipkovnicom, velikim zaslonom te snažnim procesorom, kao i mnoštvom opcija za obavljanje svakodnevnih zadataka, ali i zabavu.

Uz novi Note i tablet, Samsung predstavio i  novi pametni sat i slušalice

Uz novi Note i tablet, Samsung predstavio i novi pametni sat i slušalice

06.08.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics jučer je uz novu Galaqxy Note seriju i novu seriju tableta predstavila i novi pametni sat Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds Live. Galaxy Watch3 je najinovativniji pametni sat dosad, prekrasnog izgleda s brojnim opcijama za zdravlje i wellness, dok Galaxy Buds Live bežične slušalice predstavljaju najnoviji tehnološki napredak na području kvalitete zvuka unutar ergonomskog, stilskog privlačnog dizajna, tvrde u kompaniji.