Aplikacija Google Messages dosegla milijardu preuzimanja, a ne dolazi predinstalirana na Android

Aplikacija Google Messages dosegla milijardu preuzimanja, a ne dolazi predinstalirana na Android

Googleova aplikacija za razmjenu poruka Messages preuzeta je više od milijardu puta na Google Play Storeu i takav uspjeh svakako bilježi zahvaljujući sve većem broju mogućnosti u ponudi, ali i činjenici da su ljudi u izolaciji zbog pandemije koronavirusa.

Pritom se misli na preporuke bazirane na kontekstu, dark mode način rada, podrška za RCS (Rich Communication Services) i web sučelje. Zahvaljujući svim tim detaljima, stiglo se do impozantne brojke i ubrzano se korača prema milijardi preuzimanja, što bi potvrdilo moć Googlea i proizvoda koje nudi u Android svijetu, ali automatski i nešto šire.

Također, treba znati da se predinstalacije ove aplikacije nalaze samo na Pixel, Android One i Nokia uređajima, no ne i na onim najpopularnijima, tako da su Messages do korisnika došle samostalnije.

Ujedno, treba imati na umu da Messages nije dio Google Mobile Services (GMS) paketa, pa samim time proizvođači mogu postaviti aplikacije za razmjenu tekstualnih poruka koje žele. To potvrđuje da mnogi korisnici svjesno preuzimaju upravo Messages i to je najveća pohvala za Google.

Zanimljivost je taj spomenuti RCS, odnosno, podrška za njega. Messages od samog početka ide u tom smjeru jer Google vjeruje da će taj standard ubrzo zamijeniti SMS (Short Message Service) standard. I po tome se Messages razlikuje od konkurencije, u prvom redu one koju predstavlja Appleov iMessages. Razlikuje se i po mogućnostima slanja tekstualnih poruka s osobnih računala, ali RCS je ipak posebniji segment.

Novu tehnologiju Google je brzo prepoznao i odlučio se u samom startu uključiti na tržište, čime bi konkurencija ostala nekoliko koraka "kratka". Upravo zato se operateri odlučuju na partnerstvo, zajedno s mnogim proizvođačima mobilnih uređaja, ali i jednim distributerom operativnih sustava. Naravno, riječ je o Microsoftu, odnosno, njegovom Windowsu.

Također, zanimljivost je i da ukoliko osoba koja nema RCS mogućnosti dobiva poruku koju šalje osoba koja ima RCS, primit će je u SMS obliku. Time su apsolutno svi korisnici pokriveni pa Messages neometano korača prema naprijed...

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.