AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Serija dolazi s širokim rasponom monitora različitih veličina od 21.5 inčnih (54.7 cm), 23.8 inčnih (60.4 cm), 27 inčnih (68.6 cm)  i ultra širokim 34 inčnim (86 cm) modelima koji odgovaraju različitim potrebama i pojedinačnim postavkama svakog korisnika. Osim 34 inčnog ultra širokog CU34P2A modela koji dolazi sa zakrivljenim (1500 R) VA panelom, ostali modeli opremljeni su ravnim IPS panelom. Svi monitori nove P2 serije osiguravaju prikaz realističnih boja, pokrivaju široku ljestvicu boja te široke kutove gledanja od 178 stupnjeva, što je idealno za kreiranje ili uređivanje foto ili video sadržaja. 24P2C i 27P2C modeli dolaze i s USB-C ulazom te omogućuju lakši prikaz, prijenos podataka i punjenje mobilnih uređaja putem samo jednog USB-C kabela. Novi monitori dolaze i s KVM prekidačem koji omogućuje korisnicima da prebace tipkovnicu i miš između dva računala (spojena putem USB-C i USB hub uplink-a).

Svi modeli nove P2 serije dolaze s elegantnim tankim dizajnom te tamnim donjim dijelom okvira i postolja hrapave teksture. Tanki bočni okviri omogućuju gotovo neprimjetno postavljanje više monitora jedno do drugog za dodatno povećanje produktivnosti.

Izvan kutije, P2 serija monitora može se vrlo jednostavno postaviti bez korištenja alata i to zahvaljujući sklopki za jednostavnu i brzu montažu i demontažu. Otvor na postolju za spremanje kablova osigurava radni stol bez neurednih kablova. Visina postolja od 150 mm te opcije naginjanja, zakretanja i okretanja monitora za 90 stupnjeva (ovu značajku nema ultra široki CU34P2A model) čine monitore vrlo dostupnim za ergonomske preinake, što je posebno korisno kod dijeljenja stolova ili rada u fleksibilnim uredima, što je koncept koji javna uprava i noviji start-upovi sve više prilagođavaju.

Svih deset monitora serije pružaju cijeli set značajki i opremljeni su s četiri USB 3.2 ulaza koji omogućuju prijenos podataka pri visokim brzinama, USB uplink ulazom te dva 2W ugrađena zvučnika.

21.5 inčni, 23.8 inčni i 27 inčni modeli opremljeni su IPS panelima koji osiguravaju najtočniji mogući prikaz boja, pokrivajući široku ljestvicu boja (čak do 123.3. posto sRGB i do 90.9 posto DCI-P3 pokrivenosti).

Svih deset modela nude i široke kutove gledanja od 178 stupnjeva koji virtualno eliminiraju osvjetljenje i promjenu boja kada se ne gleda u centar zaslona. Za one kojima treba dodatna oštrina i čistoća slike dodatno će biti pogodan za korištenje 23.8 inčni Q24P2Q ili 27 inčni Q27P2Q modeli s QHD rezolucijom (1440p), 27 inčni U27P2 s kristalno čistom UHD rezolucijom (2160p) ili pak ultra široki 34 inčni CU34P2A koji dolazi s UWQHD rezolucijom (3440 x 1440). Svi 21.5 inčni i 27 inčni modeli opremljeni su IPs panelima Svi modeli (osim U27P2 i CU34P2A) podržavaju vrijeme odziva od 4ms i stopu osvježenja od 75 Hz-a. Ovo povećanje od 25 posto u usporedbi s uobičajenim monitorima od 60 Hz i podrškom za VRR postižu daleko glađe pokrete pokazivača i općenito bolju responzivnost slike bez kidanja ili prekidanja.

Ultra široki CU34P2A model razlikuje se od ostale P2 ekipe zahvaljujući svojim impresivnim 21:9 omjerom slike, visokom UWQHD rezolucijom od 3440 x 1440 piksela, svjetlinom od 300 nita, MPRT vremenom odziva od 1 ms i AMD FreeSync podrškom. Njegov radijus zakrivljenosti od 1500 mm i VA zaslon produciraju bujne boje, duboke crne nijanse i visoki kontrast, povećavajući uranjanje u sadržaj slike i pružajući istovremeno udobno korištenje horizontalnog prostora zaslona. Uz to, panel CU34P2A modela povećava fluidnost pokretnih slika još više zahvaljujući stopi osvježavanja od 100 Hz-a. Kao takav, ovaj model legitimno je rješenje za neizmjerno poboljšanje produktivnosti, a istovremeno je ozbiljno sposoban u pogledu igre i zabave za slobodno vrijeme nakon posla.

P2 serija monitora nudi široki izbor različitih ulaza za povezivanje različitih modela. Dok je većina modela opremljena standardnim VGA, DVI, DisplayPort i HDMI ulazima, 24P2C i 27P2C modeli posebno su važan izbor s najraznovrsnijim konektorima. Monitori dolaze s USB-C ulazom uz svoje USB hub-ove, kako bi prijenosna računa mogla se povezati na monitor putem samo jednog USB-C kabela. Signal monitora prenosi se preko USB-C kabela, a podaci visokim brzinama istovremeno omogućujući punjenje prijenosnih računala (USB Power Delivery opcija).

Kada je monitor spojen na stolno računalo pomoću USB kabela putem USB uplink kabela, a tipkovnica i miš su također povezani na monitor, ugrađena KVM sklopka omogućuje jednostavno prebacivanje spojene tipkovnice i miša između dva različita izvora.

To je izrazito korisno, na primjer, kada korisnik donese svoj laptop kako bi radio od kuće na primjerice 24P2C ili 27P2C monitoru. Tada se prijenosno računalo može povezati preko USB-C na monitor i korisnik može promijeniti putem KVM sklopke hoće li upravljati „radnim“ laptopom ili „kućnim“ računalom i to samo s jednim setom tipkovnice / miša.

Još iz kategorije

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je novi Samsung Galaxy A31 pametni telefon koji dolazi s multifunkcionalnom četverostrukom kamerom, vrhunskim Infinity-U zaslonom i snažnom baterijom od 5,000 mAh-a. Također, dolazi s poboljšanim mogućnostima i inovacijama koje odlikuju popularnu Galaxy A obitelj, tvrde u kompaniji.

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

02.07.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je danas u Londonu Cat S42, otporan i pouzdan pametni telefon spreman za  ekstremne uvjete. Uređaj je dostupan za prednarudžbe, a prve isporuke u Hrvatskoj se očekuju 14. srpnja ove godine.