AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC je najavio novog člana njihove profesionalnoj seriji monitora 90. 27 inčni (68.6 cm) U2790PQU pruža 4K rezoluciju (3840 x 2160 piksela) i gustoću piksela od 163 ppi što rezultira vrlo oštrim slikama. IPS panel novog monitora i dubina boje od 10 bita produciraju 1.07 milijardi boja.

Siva boja kućišta i dizajn skoro bez okvira čine ovaj monitor dizajnerski uglađenim, njegove izvanredne tehničke značajke uključujući i ergonomski podesivo postolje i značajke za smanjenje štetne plave svjetlosti. To ga čini rješenjem za profesionalne korisnike te za one koji traže rješenja visoke kvalitete.

Ergonomsko postolje može se podesiti po visini do 130 mm te zakrenuti (-45°/+45°)  i nagnuti (-3.5°/+19.5°) kako bi se monitor postavio na idealnu poziciju za svakog korisnika. Za one koji rade s vertikalnim sadržajem prisutna je i pivot opcija koja omogućuje korištenje monitora u portretnom položaju. Osim toga, novi AOC monitor sadrži Low Blue Light način rada koji smanjuje štetne kratke valove plave svjetlosti, a usklađen je s brojnim regulativama poput EnergyStar, EPEAT Silver i TCO 6.

Korisnici imaju i različite mogućnosti povezivanja na monitor zahvaljujući HDMI 2.0, HDMI 1.4 te DisplayPort 1.2 ulazima kao i dva fleksibilna USB 3.0 utora. Za zvuk, korisnici mogu koristiti dva 2W ugrađena zvučnika ili ugrađeni utor za slušalice. U2790PQU bit će dostupan u prvim danima srpnja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.589 kuna bez PDV-a, odnosno 3.236 kuna uračunamo li porez.

Još iz kategorije

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

18.11.2019. komentiraj

Ovisnost o pametnim telefonima realan je problem, o kojem izvještavaju mediji, provode se istraživanja i općenito mu se pristupa s podosta pažnje. No, čini se da je upravo sami pristup potpuno kriv pa nam ne može otkriti što stvara ovisnost, kako se manifestira i kakva je u cijeloj svojoj biti.

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

17.11.2019. komentiraj

Zračenje mobilnih uređaja goruća je tema otkako su se pojavili i to se nije promijenilo s razvojem pametnih telefona, zbog čega je zanimljivo vidjeti koji odašilju najmanje radioaktivnog zračenja. Uvjerljivo su ispred svih ZTE i Samsung modeli pametnih telefona.