AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC je najavio novog člana njihove profesionalnoj seriji monitora 90. 27 inčni (68.6 cm) U2790PQU pruža 4K rezoluciju (3840 x 2160 piksela) i gustoću piksela od 163 ppi što rezultira vrlo oštrim slikama. IPS panel novog monitora i dubina boje od 10 bita produciraju 1.07 milijardi boja.

Siva boja kućišta i dizajn skoro bez okvira čine ovaj monitor dizajnerski uglađenim, njegove izvanredne tehničke značajke uključujući i ergonomski podesivo postolje i značajke za smanjenje štetne plave svjetlosti. To ga čini rješenjem za profesionalne korisnike te za one koji traže rješenja visoke kvalitete.

Ergonomsko postolje može se podesiti po visini do 130 mm te zakrenuti (-45°/+45°)  i nagnuti (-3.5°/+19.5°) kako bi se monitor postavio na idealnu poziciju za svakog korisnika. Za one koji rade s vertikalnim sadržajem prisutna je i pivot opcija koja omogućuje korištenje monitora u portretnom položaju. Osim toga, novi AOC monitor sadrži Low Blue Light način rada koji smanjuje štetne kratke valove plave svjetlosti, a usklađen je s brojnim regulativama poput EnergyStar, EPEAT Silver i TCO 6.

Korisnici imaju i različite mogućnosti povezivanja na monitor zahvaljujući HDMI 2.0, HDMI 1.4 te DisplayPort 1.2 ulazima kao i dva fleksibilna USB 3.0 utora. Za zvuk, korisnici mogu koristiti dva 2W ugrađena zvučnika ili ugrađeni utor za slušalice. U2790PQU bit će dostupan u prvim danima srpnja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.589 kuna bez PDV-a, odnosno 3.236 kuna uračunamo li porez.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.