Android 9.0 Pie vrti se na 10 posto svih aktivnih Android uređaja

Android 9.0 Pie vrti se na 10 posto svih aktivnih Android uređaja

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Google nije previše mario posljednjih mjeseci za brojke svog Android 9.0 Pie mobilnog operativnog sustava pa se nagađalo da brojke nisu baš najbolje, ali sad kad se ponajveća tehnološka kompanija na svijetu odlučila prezentirati brojke, one kažu da "pita" kotira više nego sjajno. Konkretnije, do deset posto korisnika stigla je dva mjeseca prije prethodnika - Android 8.0 Oreo.

Dakle, na tržištu Android mobilnih uređaja nalazi se već osam mjeseci i trenutno ima uz sebe 10,4 posto aktivnih korisnika, odnosno, uređaja. Veliki je to plus za Google, ali i Android mobilni svijet, koji napreduje, neovisno o brzini. Bitno da je riječ o napretku! Možda je ovo i pokazatelj da Google konačno posjeduje strategiju kojom će korisnike okrenuti prema svojim najnovijim operativnim sustavima, što znači da prisnije surađuje s operaterima i proizvođačima. A možda je sve samo slučajnost...

Kako god, brojke pokazuju to što pokazuju za Pie, no i za druge verzije Androida, one starije. Primjerice, Oreo je sad na 28,3 posto i u odnosu na prethodni mjesec "skočio" je za sedam posto. Nougat je pak pao na 19,2 posto, ali ono što brine jest "prastari" KitKat sa svojih 6,9 posto korisnika, koji nikako da se moderniziraju.

Također, oni koji se nadaju da bi Pie mogao dobiti već naredni mjesec nove postotke, neka se tome ne nadaju jer Google se odlučio za nešto opušteniji pristup po pitanju izvještaja kako bi uklonio svaki eventualni pritisak. Možda to i pomaže jer nešto se barem pomiče prema naprijed. Samo, sve ovo još uvijek nije ni izbliza dovoljno, potrebno je ipak napraviti dodatne korake kako bi najnovije verzije Androida stizale na mobilne uređaje brže no što je u ovom trenutku slučaj...

Možda se s vremenom to promijeni, ali dok se ne promijeni, Apple će sa svojim iOS biti svjetlosnim godinama ispred...

Još iz kategorije

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj najnoviji pametni telefon iz A serije – Samsung Galaxy A80, čiji su glavni aduti prva rotirajuća trostruka kamera i novi Infinity beskonačni ekran. Preporučena maloprodajna cijena Galaxy A80 je 4.799 kuna, a od sljedećeg tjedna će biti dostupan na prodajnim mjestima u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji.

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata – FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog kuta i velikog otvora blende, model SEL35F18F. Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

09.07.2019. komentiraj

AOC je najavio novog člana njihove profesionalnoj seriji monitora 90. 27 inčni (68.6 cm) U2790PQU pruža 4K rezoluciju (3840 x 2160 piksela) i gustoću piksela od 163 ppi što rezultira vrlo oštrim slikama. IPS panel novog monitora i dubina boje od 10 bita produciraju 1.07 milijardi boja.