Android 9.0 Pie vrti se na 10 posto svih aktivnih Android uređaja

Android 9.0 Pie vrti se na 10 posto svih aktivnih Android uređaja

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Google nije previše mario posljednjih mjeseci za brojke svog Android 9.0 Pie mobilnog operativnog sustava pa se nagađalo da brojke nisu baš najbolje, ali sad kad se ponajveća tehnološka kompanija na svijetu odlučila prezentirati brojke, one kažu da "pita" kotira više nego sjajno. Konkretnije, do deset posto korisnika stigla je dva mjeseca prije prethodnika - Android 8.0 Oreo.

Dakle, na tržištu Android mobilnih uređaja nalazi se već osam mjeseci i trenutno ima uz sebe 10,4 posto aktivnih korisnika, odnosno, uređaja. Veliki je to plus za Google, ali i Android mobilni svijet, koji napreduje, neovisno o brzini. Bitno da je riječ o napretku! Možda je ovo i pokazatelj da Google konačno posjeduje strategiju kojom će korisnike okrenuti prema svojim najnovijim operativnim sustavima, što znači da prisnije surađuje s operaterima i proizvođačima. A možda je sve samo slučajnost...

Kako god, brojke pokazuju to što pokazuju za Pie, no i za druge verzije Androida, one starije. Primjerice, Oreo je sad na 28,3 posto i u odnosu na prethodni mjesec "skočio" je za sedam posto. Nougat je pak pao na 19,2 posto, ali ono što brine jest "prastari" KitKat sa svojih 6,9 posto korisnika, koji nikako da se moderniziraju.

Također, oni koji se nadaju da bi Pie mogao dobiti već naredni mjesec nove postotke, neka se tome ne nadaju jer Google se odlučio za nešto opušteniji pristup po pitanju izvještaja kako bi uklonio svaki eventualni pritisak. Možda to i pomaže jer nešto se barem pomiče prema naprijed. Samo, sve ovo još uvijek nije ni izbliza dovoljno, potrebno je ipak napraviti dodatne korake kako bi najnovije verzije Androida stizale na mobilne uređaje brže no što je u ovom trenutku slučaj...

Možda se s vremenom to promijeni, ali dok se ne promijeni, Apple će sa svojim iOS biti svjetlosnim godinama ispred...

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.