Android 9.0 Pie vrti se na 10 posto svih aktivnih Android uređaja

Android 9.0 Pie vrti se na 10 posto svih aktivnih Android uređaja

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Google nije previše mario posljednjih mjeseci za brojke svog Android 9.0 Pie mobilnog operativnog sustava pa se nagađalo da brojke nisu baš najbolje, ali sad kad se ponajveća tehnološka kompanija na svijetu odlučila prezentirati brojke, one kažu da "pita" kotira više nego sjajno. Konkretnije, do deset posto korisnika stigla je dva mjeseca prije prethodnika - Android 8.0 Oreo.

Dakle, na tržištu Android mobilnih uređaja nalazi se već osam mjeseci i trenutno ima uz sebe 10,4 posto aktivnih korisnika, odnosno, uređaja. Veliki je to plus za Google, ali i Android mobilni svijet, koji napreduje, neovisno o brzini. Bitno da je riječ o napretku! Možda je ovo i pokazatelj da Google konačno posjeduje strategiju kojom će korisnike okrenuti prema svojim najnovijim operativnim sustavima, što znači da prisnije surađuje s operaterima i proizvođačima. A možda je sve samo slučajnost...

Kako god, brojke pokazuju to što pokazuju za Pie, no i za druge verzije Androida, one starije. Primjerice, Oreo je sad na 28,3 posto i u odnosu na prethodni mjesec "skočio" je za sedam posto. Nougat je pak pao na 19,2 posto, ali ono što brine jest "prastari" KitKat sa svojih 6,9 posto korisnika, koji nikako da se moderniziraju.

Također, oni koji se nadaju da bi Pie mogao dobiti već naredni mjesec nove postotke, neka se tome ne nadaju jer Google se odlučio za nešto opušteniji pristup po pitanju izvještaja kako bi uklonio svaki eventualni pritisak. Možda to i pomaže jer nešto se barem pomiče prema naprijed. Samo, sve ovo još uvijek nije ni izbliza dovoljno, potrebno je ipak napraviti dodatne korake kako bi najnovije verzije Androida stizale na mobilne uređaje brže no što je u ovom trenutku slučaj...

Možda se s vremenom to promijeni, ali dok se ne promijeni, Apple će sa svojim iOS biti svjetlosnim godinama ispred...

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.