Albert Gajšak priprema novi DIY kit, ovaj puta slaže se mobitel

Albert Gajšak priprema novi DIY kit, ovaj puta slaže se mobitel

Mladi talenti svuda su oko nas, ali ih treba na vrijeme prepoznati. Neki među njima sami se nametnu javnosti, ne samo odličnim idejama, nego i hrabrošću da svoje zamisli provedu u djelo. Među njih svakako valja ubrojiti Alberta Gajšaka, mladića koji se već proslavio MAKERbuino setom za izradu ručne konzole za igre, a koji sada skuplja novac za novi projekt.

Ne samo da je odlučio novu ideju pretvoriti u stvarnost uz pomoć donacija putem Kickstartera, nego je u samo dva dana već prikupio znatno više novca od planiranog za uspješan start projekta. Naime, u trenutku pisanja ovog teksta (11. listopada u 16 sati), skupio je gotovo 40 tisuća dolara od planiranih 15 tisuća. To najbolje govori u prilog činjenici da ga javnost već jako dobro prepoznaje.

Njegov novi projekt ponovno je iz sfere "uradi sam", a ovaj put Gajšak planira usavršiti i na tržište pustiti MAKERphone. Već iz imena je jasno kako se radi o mobilnom telefonu kojeg će korisnici, u prvom redu djeca, moći sami sastaviti. Kampanja na Kickstarteru traje do 22. studenog, a Gajšak novi proizvod planira prirediti za tržište do ožujka sljedeće godine.

U opisu MAKERphonea stoji kako je u pitanju DIY komplet uz koji će trebati nešto osnovnih alata, poput lemilice, kliješta za rezanje i samoljepljive trake, te je namijenjen svima starijim od 11 godina. Uz pomoć kompleta moći će se sastaviti potpuno funkcionalan mobilni telefon, a u prodaju planira izbaciti i komplet koji sadrži potrebne alate. Predviđeno vrijeme za sastavljanje uređaja bit će oko sedam sati, ovisno o korisnikovom znanju elektronike i spretnosti.

Novi Gajšakov komplet ponovno je usmjeren u prvom redu mlađoj publici te nešto starijim entuzijastima. Iako će telefon iz kompleta biti potpuno funkcionalan, on neće moći u potpunosti zamijeniti pametne telefone koje danas koristi većina ljudi. Ipak, korisnicima će omogućiti zabavu i oslobađanje kreativnosti te učenje osnova elektronike i programiranja. Želite li podržati mladog hrvatskog genijalca i njegov tim, posjetite Kickstarter stranicu MAKERphonea.

Još iz kategorije

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

17.06.2019. komentiraj

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

17.06.2019. komentiraj

Domaći startup iz Slavonske silicijske doline iz Osijek Orqa koja se bavi sustavima za FPV (first person view) za letenje bespilotnim letjelicama krenula je u svoju prvu Kickstareter kampanju za Orqa FPV.One naočale i u samo nekoliko sati premašila sva očekivanja prije svega svoja i 30 tisuća željenih dolara.

Novi Philipsov monitor osjetljiv na dodir

Novi Philipsov monitor osjetljiv na dodir

15.06.2019. komentiraj

Tvrtka MMD, brend licencirani partner Philips monitora, najavila je novi 242BT 24 inčni LCD monitor sa SmoothTouch tehnologijom. Monitor osjetljiv na dodir, omjera stranica 16:9, imat će Full HD razlučivost, IP54 certifikat za otpornost na prašinu i vodu te kapacitivnu tehnologiju za 10 dodirnih točaka.