Albert Gajšak priprema novi DIY kit, ovaj puta slaže se mobitel

Albert Gajšak priprema novi DIY kit, ovaj puta slaže se mobitel

Mladi talenti svuda su oko nas, ali ih treba na vrijeme prepoznati. Neki među njima sami se nametnu javnosti, ne samo odličnim idejama, nego i hrabrošću da svoje zamisli provedu u djelo. Među njih svakako valja ubrojiti Alberta Gajšaka, mladića koji se već proslavio MAKERbuino setom za izradu ručne konzole za igre, a koji sada skuplja novac za novi projekt.

Ne samo da je odlučio novu ideju pretvoriti u stvarnost uz pomoć donacija putem Kickstartera, nego je u samo dva dana već prikupio znatno više novca od planiranog za uspješan start projekta. Naime, u trenutku pisanja ovog teksta (11. listopada u 16 sati), skupio je gotovo 40 tisuća dolara od planiranih 15 tisuća. To najbolje govori u prilog činjenici da ga javnost već jako dobro prepoznaje.

Njegov novi projekt ponovno je iz sfere "uradi sam", a ovaj put Gajšak planira usavršiti i na tržište pustiti MAKERphone. Već iz imena je jasno kako se radi o mobilnom telefonu kojeg će korisnici, u prvom redu djeca, moći sami sastaviti. Kampanja na Kickstarteru traje do 22. studenog, a Gajšak novi proizvod planira prirediti za tržište do ožujka sljedeće godine.

U opisu MAKERphonea stoji kako je u pitanju DIY komplet uz koji će trebati nešto osnovnih alata, poput lemilice, kliješta za rezanje i samoljepljive trake, te je namijenjen svima starijim od 11 godina. Uz pomoć kompleta moći će se sastaviti potpuno funkcionalan mobilni telefon, a u prodaju planira izbaciti i komplet koji sadrži potrebne alate. Predviđeno vrijeme za sastavljanje uređaja bit će oko sedam sati, ovisno o korisnikovom znanju elektronike i spretnosti.

Novi Gajšakov komplet ponovno je usmjeren u prvom redu mlađoj publici te nešto starijim entuzijastima. Iako će telefon iz kompleta biti potpuno funkcionalan, on neće moći u potpunosti zamijeniti pametne telefone koje danas koristi većina ljudi. Ipak, korisnicima će omogućiti zabavu i oslobađanje kreativnosti te učenje osnova elektronike i programiranja. Želite li podržati mladog hrvatskog genijalca i njegov tim, posjetite Kickstarter stranicu MAKERphonea.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.