Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.

Paralelno s razvojem novih memorijskih modula Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča i svojim dugogodišnjim strateškim partnerima, tvrtkama MSI i Gigabyte, kako bi osigurala da njihove nove platforme posve koriste prednosti tehnologije DDR5, pojašnjavaju u Adati i dodaju da među ostalim inicijativama, Adata, MSI i Gigabyte provodili su zajednička testiranja i istraživanja da bi zajamčili optimalno overclockiranje DDR5 modula na najnovijim Intel platformama radi zadovoljavanja visokih standarda igrača. Adata i spomenuti proizvođači matičnih ploča istovremeno će predstaviti DDR5 module i matične ploče kompatibilne s njima kako bi ponudili visoke performanse širokom rasponu korisnika, uključujući između ostalih poslovne primjene, igrače i tvorce sadržaja.

„Kao dugoročni strateški partneri, Gigabyte i Adata posvećeni su testiranju DRAM proizvoda radi osiguranja izvanrednih performansi overclockiranja na najnovijim Intel platformama“, rekao je predstavnik Gigabytea. „Naš se cilj ne mijenja ni uz novu generaciju tehnologije DDR5 – nastavljamo testirati sinergiju naših proizvoda da bismo korisnicima ponudili savršen rad i pouzdanost.“

„Strateško partnerstvo između tvrtki MSI i Adata obostrano je koristan odnos koji spaja Adata-inu stručnost u području memorija i MSI-jeve ključne kompetencije u području matičnih ploča i PC-ja“, rekao je predstavnik MSI-ja. „Blisko surađujemo u testiranju svojih proizvoda koji mogu zajednički raditi da bismo ponudili maksimizirane DDR5 performanse na najnovijim Intel platformama.“

„Adata uvijek želi podići tehnologiju na novu razinu, a DDR5 naš je sljedeći cilj u tom nastojanju“, rekao je Nick Dai, direktor marketinga proizvoda u tvrtki Adata.

„Na našem putovanju iznalaženja inovacija i unaprjeđenja tehnologija nikad nismo bili sami. Sretni smo što imamo MSI i Gigabyte kao pouzdane partnere kako bismo na tržištu ponudili najbolje od tehnologije“, tvrdei Dai.

Dolaskom 5G mreža, Wi-Fija 6 i procesora s još većim brojem jezgri, memorijski moduli primorani su držati korak s tim razvojem kako bi ponudili optimizirano računalstvo. Stoga se Adata fokusirala na razvoj nove generacije DDR5 memorijskih modula koji će ponuditi veće brzine, kapacitete i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata-ina DDR5 memorija ponudit će brzine do 8400 MT/s i dolazit će u kapacitetima do 64 GB.

„Module će pratiti i kôd za ispravljanje pogrešaka (error-correcting code, ECC) za veću točnost i pouzdanost te funkcionalnost upravljanja napajanjem za veću energetsku učinkovitost i smanjenje potrošnje energije do 1,1 V“, zaključuju u Adati.

Još iz kategorije

Huawei predstavio projekt pametne kuće na MWC Shanghaiju

Huawei predstavio projekt pametne kuće na MWC Shanghaiju

26.02.2021.

Huawei je na ovogodišnjem MWC sajmu u Shanghaiju predstavio svoj projekt pametne kuće. Slijedeći osnovni koncept dizajna izgradnje pametnog doma, instalacija uključuje dnevnu sobu, kuhinju, radnu sobu, kućnu teretanu, sobu za zabavu i garažu, a pokriva površinu od ukupno 550 m2. Korištenjem bežičnih tehnologija, Huaweijevi proizvodi, uključujući telefone, računala, tablete, satove, pametne zvučnike i Vision TV asortiman, integrirani su s proizvodima Huaweijevih partnera iz ekosustava kako bi pružili ugodno i inteligentno iskustvo pametnog doma.

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu

Stižu novi LG-evi televizori za 2021. godinu

24.02.2021.

LG Electronics najavljuje globalnu distribuciju svojih novih televizora za 2021. godinu s uređajima koji korisnicima pružaju veći izbor nego ikad prije i to s proširenom linijom koja sadrži nove OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore. Raznovrsna kolekcija pruža izuzetno iskustvo kućne zabave, a donosi širi raspon veličina zaslona od 43 do 88-inča, uključujući i potpuno novu dijagonalu na tržištu od 83-inča.

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

22.02.2021.

Appleovi 5G modeli iPhonea bili su pun pogodak jer je tržište “poludjelo” za njima, što se jasno vidi kroz rezultate te kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine.