Acer očekuje prodaju 10 milijuna tableta

Acer očekuje prodaju 10 milijuna tableta

Tržište tableta ove godine očekuje minimalno dvoznamenkasti i snažniji rast u očekivanju novih tableta u tzv. „mini“ segmentu gdje se sad snažno natječu Apple s iPad Mini i Samsung s Galaxy Note 8, ali očekuje se da će id rugi napasti ovaj relativno uski ali brzorastući segment korisnika koji žele tablet ali ne preglomazan i koji je lagan za nošenje.

Ove godine očekuju se na tržištu i nove generacije standardnih tableta od 9,7 inča i više, a veliku ulog na tom tržištu želi odigrati i Acer koji očekuje prodaju od čak 10 milijuna komada od čega bi 7 milijuna trebali biti tableti bazirani na Googleovom Android operativnom sustavu, a 3 milijuna na Windows 8 operativnom sustavu. To bi bio impresivan rast, smatraju analitičari, jer Acer je u 2012. prodao svega milijun tableta.

Kako tvrde u Aceru najveći se rast očekuje su segmentu jeftinijih uređaja gdje su oni smjestili svoj „low cost“ Iconia tablet sa 7 inčnim ekranom, rezolucijom od 1024x600 pixela i 1,2 GHz dvojezgrenim procesorom, 512 MB RAM-a, VGA kamerom, microSD utorom za memorijske kartice, te 8 ili 16 GB prostora za pohranu podataka.

 

 

 

 

 

 

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.