Acer očekuje prodaju 10 milijuna tableta

Acer očekuje prodaju 10 milijuna tableta

Tržište tableta ove godine očekuje minimalno dvoznamenkasti i snažniji rast u očekivanju novih tableta u tzv. „mini“ segmentu gdje se sad snažno natječu Apple s iPad Mini i Samsung s Galaxy Note 8, ali očekuje se da će id rugi napasti ovaj relativno uski ali brzorastući segment korisnika koji žele tablet ali ne preglomazan i koji je lagan za nošenje.

Ove godine očekuju se na tržištu i nove generacije standardnih tableta od 9,7 inča i više, a veliku ulog na tom tržištu želi odigrati i Acer koji očekuje prodaju od čak 10 milijuna komada od čega bi 7 milijuna trebali biti tableti bazirani na Googleovom Android operativnom sustavu, a 3 milijuna na Windows 8 operativnom sustavu. To bi bio impresivan rast, smatraju analitičari, jer Acer je u 2012. prodao svega milijun tableta.

Kako tvrde u Aceru najveći se rast očekuje su segmentu jeftinijih uređaja gdje su oni smjestili svoj „low cost“ Iconia tablet sa 7 inčnim ekranom, rezolucijom od 1024x600 pixela i 1,2 GHz dvojezgrenim procesorom, 512 MB RAM-a, VGA kamerom, microSD utorom za memorijske kartice, te 8 ili 16 GB prostora za pohranu podataka.

 

 

 

 

 

 

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.