Acer očekuje prodaju 10 milijuna tableta

Acer očekuje prodaju 10 milijuna tableta

Tržište tableta ove godine očekuje minimalno dvoznamenkasti i snažniji rast u očekivanju novih tableta u tzv. „mini“ segmentu gdje se sad snažno natječu Apple s iPad Mini i Samsung s Galaxy Note 8, ali očekuje se da će id rugi napasti ovaj relativno uski ali brzorastući segment korisnika koji žele tablet ali ne preglomazan i koji je lagan za nošenje.

Ove godine očekuju se na tržištu i nove generacije standardnih tableta od 9,7 inča i više, a veliku ulog na tom tržištu želi odigrati i Acer koji očekuje prodaju od čak 10 milijuna komada od čega bi 7 milijuna trebali biti tableti bazirani na Googleovom Android operativnom sustavu, a 3 milijuna na Windows 8 operativnom sustavu. To bi bio impresivan rast, smatraju analitičari, jer Acer je u 2012. prodao svega milijun tableta.

Kako tvrde u Aceru najveći se rast očekuje su segmentu jeftinijih uređaja gdje su oni smjestili svoj „low cost“ Iconia tablet sa 7 inčnim ekranom, rezolucijom od 1024x600 pixela i 1,2 GHz dvojezgrenim procesorom, 512 MB RAM-a, VGA kamerom, microSD utorom za memorijske kartice, te 8 ili 16 GB prostora za pohranu podataka.

 

 

 

 

 

 

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.