Acer najavio računalo bazirano na Androidu

Acer najavio računalo bazirano na Androidu

Foto: Acer

Kako je potvrđeno iz tvrtke Acer, stiže nam prvo Android računalo s ugrađenim Intelovim čipom Haswell. Zbog kontinuiranog poboljšavanja samog Android operativnog sustava, ali i komponenta na kojima taj OS radi, bilo je samo pitanje vremena kada će se na tržištu pojaviti i računalo bazirano na operativnom sustavu Android.

Do sada je Android bio ograničen na mobilne telefone i na tablete, no Acer u suradnji s Intelom je napravio modifikacije koje omogućuju rad i na računalima, a planiraju nastaviti unaprijeđivati rad na Android OS-u.

Acer je u izvještaju potvrdio naziv novog računala DA220HQL, te da će biti službeno predstavljen i krenuti u prodaju od sljedećeg tjedna. Računalo će pokretati Intel Core i5 procesor, te će biti opremljeno sa 1GB RAM memorije, a dolazit će sa ekranom veličine 21,5 inča. Predviđena cijena novog računala bi trebala biti manja od 400 dolara.

Iako je ovo vrlo primamljiv uređaj, možda će napravit malu pomutnju, s obzirom da su korisnici navikli svoje Android uređaje nositi sa sobom, dok u ovom slučaju to ipak neće moći.

Još iz kategorije

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

Na tržište stiže Samsung Galaxy Fold

04.12.2019. komentiraj

Samsung Galaxy Fold u sljedećim će tjednima biti dostupan i korisnicima u Hrvatskoj uz preporučenu cijenu od 15,5 tisuća kuna. Kako ističu u Samsungu ovaj pmetni uređaj moći će se kupiti u Samsung experience storeu u Zagrebu i Splitu te kod telekom operatera.

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

IDC: Prodaja mobitela će oštro rasti u 2020. zbog uvođenja 5G u Kini

03.12.2019. komentiraj

Analitičari IDC-a prognoziraju da će sljedeće godine globalno tržište pametnih telefona napokon zabilježiti rast, što je odlično jer se tako nešto nije dogodilo tri godine zaredom pa se stvorila panika na tržištu. Ali, treba reći i da IDC ovime spušta prognozu koju je dao prije gotovo tri mjeseca.

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

Bezbroj lica novog Huawei Watch GT 2 sata

02.12.2019. komentiraj

Osim skupljanja i analiziranja širokog raspona informacija o vašim aktivnostima, treningu te kvaliteti sna, sada izgled vašeg sportskog sata možete vrlo jednostavno prilagođavati svakoj situaciji ili raspoloženju. Huawei Watch GT 2 tako pruža mogućnost odabira izgleda vašeg zaslona, neovisno o tome želite li futuristički uređaj ili elegantan sat klasičnog stila. Izgled vašeg sata možete promijeniti u tren oka.