Acer najavio računalo bazirano na Androidu

Acer najavio računalo bazirano na Androidu

Foto: Acer

Kako je potvrđeno iz tvrtke Acer, stiže nam prvo Android računalo s ugrađenim Intelovim čipom Haswell. Zbog kontinuiranog poboljšavanja samog Android operativnog sustava, ali i komponenta na kojima taj OS radi, bilo je samo pitanje vremena kada će se na tržištu pojaviti i računalo bazirano na operativnom sustavu Android.

Do sada je Android bio ograničen na mobilne telefone i na tablete, no Acer u suradnji s Intelom je napravio modifikacije koje omogućuju rad i na računalima, a planiraju nastaviti unaprijeđivati rad na Android OS-u.

Acer je u izvještaju potvrdio naziv novog računala DA220HQL, te da će biti službeno predstavljen i krenuti u prodaju od sljedećeg tjedna. Računalo će pokretati Intel Core i5 procesor, te će biti opremljeno sa 1GB RAM memorije, a dolazit će sa ekranom veličine 21,5 inča. Predviđena cijena novog računala bi trebala biti manja od 400 dolara.

Iako je ovo vrlo primamljiv uređaj, možda će napravit malu pomutnju, s obzirom da su korisnici navikli svoje Android uređaje nositi sa sobom, dok u ovom slučaju to ipak neće moći.

Još iz kategorije

Na tržište dolaze nove LG slušalice

Na tržište dolaze nove LG slušalice

17.08.2022.

Linija bežičnih slušalica TONE Free LG Electronicsa (LG) za 2022. pruža vrhunski doživljaj zvuka s naprednim audio tehnologijama, dizajnom koji je još bolje prilagođen uhu i mnoštvom novih, korisnih značajki, tvrde u kompaniji i dodaju da modeli slušalica TONE Free savršeno se uklapaju u današnji način života u pokretu te pokazuju konstantnu usmjerenost LG-a na korisnika i njegove potrebe.

Novi Xiaomi pametni telefon i to preklopni

Novi Xiaomi pametni telefon i to preklopni

16.08.2022.

Kompanija Xiaomi predstavila je svoj novi napredni sklopivi flagship pametni telefon, Xiaomi MIX Fold 2, uz dugo očekivani godišnji govor Lei Juna, osnivača, predsjednika i izvršnog direktora Xiaomija.

Huawei Mate Xs 2 stigao na hrvatsko tržište

Huawei Mate Xs 2 stigao na hrvatsko tržište

15.08.2022.

Huawei je nakon uspješne Istanbulske premijere lokalno predstavio najnoviji preklopni flagship model pametnog telefona – atraktivni Huawei Mate Xs 2.