Acer najavio računalo bazirano na Androidu

Acer najavio računalo bazirano na Androidu

Foto: Acer

Kako je potvrđeno iz tvrtke Acer, stiže nam prvo Android računalo s ugrađenim Intelovim čipom Haswell. Zbog kontinuiranog poboljšavanja samog Android operativnog sustava, ali i komponenta na kojima taj OS radi, bilo je samo pitanje vremena kada će se na tržištu pojaviti i računalo bazirano na operativnom sustavu Android.

Do sada je Android bio ograničen na mobilne telefone i na tablete, no Acer u suradnji s Intelom je napravio modifikacije koje omogućuju rad i na računalima, a planiraju nastaviti unaprijeđivati rad na Android OS-u.

Acer je u izvještaju potvrdio naziv novog računala DA220HQL, te da će biti službeno predstavljen i krenuti u prodaju od sljedećeg tjedna. Računalo će pokretati Intel Core i5 procesor, te će biti opremljeno sa 1GB RAM memorije, a dolazit će sa ekranom veličine 21,5 inča. Predviđena cijena novog računala bi trebala biti manja od 400 dolara.

Iako je ovo vrlo primamljiv uređaj, možda će napravit malu pomutnju, s obzirom da su korisnici navikli svoje Android uređaje nositi sa sobom, dok u ovom slučaju to ipak neće moći.

Još iz kategorije

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

20.10.2021.

Apple je u ponedjeljak 18. listopada održao pomalo iznenadno Unleashed događaj na kojem je predstavljen novi hardver u ponudi tehnološkog giganta.

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

18.10.2021.

U trećem tromjesečju 2021. globalne isporuke pametnih telefona pale su za 6 posto, prema Canalysu. Tržište je doživjelo pad jer su se dobavljači borili zadovoljiti potražnju za uređajima uslijed nedostatka komponenti koja se dogodila zbog krize.

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

17.10.2021.

ADATA Technology predstavlja ADATA DDR5-4800, DDR5 memorijski modul sljedeće generacije, koji je u mogućnosti dostići frekvencije do 4800 MT/s i dolazi u kapacitetima do 32 GB. ADATA je surađivala sa šest vodećih proizvođača matičnih ploča, uključujući AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI i ROG da bi osigurala optimalne performanse i kompatibilnost s različitim modelima.