Acer lansira prvi VR uređaj u prvoj polovici 2016. godine

Acer lansira prvi VR uređaj u prvoj polovici 2016. godine

Foto: Fotolia

Kako smartphone industrija stagnira, tech tvrtke su u potrazi za nekom čarobnom formulom koja bi im donijela rast prihoda. Sve više njih šansu vidi u virtualnoj i proširenoj stvarnosti, a i sami analitičari se slažu kako će to biti sljedeća velika stvar što se tiče potrošnje.

Određene tvrtke poput Samsunga već prodaju VR uređaj, dok neki kao što je Sony, HTC i Oculus namjeravaju tijekom ove godine lansirati svoje VR uređaje. HTC tako najavljuje svoj Vive uređaj za 29. veljače kada će primati prve prednarudžbe. Acer Inc., tajvanska multinacionalna tvrtka sprema se također za ulazak na VR tržište.

Prema dreiktoru Jasonu Chena, Acer provodi istraživanja i razvoj VR tehnologije već neko vrijeme. Planira se lansiranje tehnologije koja bi mogla iznenaditi svakoga, naglašava Jason Chen. No, za sada se ne znaju nikakvi detalji nego se samo zna kako bi Acer svoj VR proizvod mogao i službeno predstaviti tijekom ove godine.

Također, ništa se ne zna o cijeni, ali se šuška kako bi Acer na MWC-u u Barceloni mogao predstaviti neke prototipove VR uređaja. Naravno, nema nikakve službene obavijesti, no bit će svakako zanimljivo u Barceloni.

Još iz kategorije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

Još bolji mobilni gaming uz ove tri opcije

15.11.2019. komentiraj

Huawei je službeno predstavio HUAWEI nova 5T u kolovozu, a ovaj je uređaj odmah privukao brojne gaming entuzijaste svojim 6,26-inčnim ekranom i moćnim Kirin 980 čipom. Mobitel upogonjen na EMUI 9.1 sadržava značajke koje poboljšavaju gaming iskustvo – poput Game Acceleration, Uninterrupted Gaming i AppAssistant koji ne samo da blokiraju obavijesti koje odvraćaju pozornost, već i pružaju bolju kvalitetu slike.

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

13.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

AOC predstavio novi monitor Q27T1

AOC predstavio novi monitor Q27T1

12.11.2019. komentiraj

Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmjereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni stol staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela, dizajnom bez ruba i s tri strane skoro bez okvira, te jedinstvenim asimetričnim postoljem, spoj je živahnog dizajna i prvoklasne tehnologije koji posao pretvaraju u zadovoljstvo, a od sada je dostupan i u trgovinama.