6 stvari koje trebate napraviti odmah po kupnji novog mobitela

6 stvari koje trebate napraviti odmah po kupnji novog mobitela
DepositPhotos

Pametni telefoni mijenjaju se iz godine u godinu, ali određene stvaru ostaju praktički iste. Kao što je najbolja optimizacija uređaja kad ga prvi put pokrenete. Kroz nastavak teksta otkrit ćemo šest stvari koje bi svi trebali napraviti čim prvi put upale uređaj.

1. Napravite back up starog telefona

Logično, morate se pobrinuti za podatke koje imate i osigurati da se bez problema mogu preuzeti na novi uređaj. Najbitnije je napraviti back up za kontakte, WhatsApp, Google Photos ili Apple Photos. Na navedenim aplikacijama i uslugama najviše je osobnih podataka.

2. Kupite korisne dodatke

Pogledajte ponudu maski i zaštite za uređaj, izaberite onu najbolju i(li) najljepšu i neka vam bude dostupna kad i uređaj. Osim što će vam telefon biti oku ugodan, bit će siguran u trenucima neželjenih padova ili udaraca.

3. Preuzmite aplikacije

Čim postavite internetsku vezu, krenite s preuzimanjem aplikacija koje koristite jer tako ćete uštedjeti vrijeme. Naime, aplikacije i njihovo postavljanje traje najduže, zato je bolje dok se preuzimaju i instaliravaju obaviti sve ostalo. Naravno, ovaj proces može biti lakši ako se prebace svi podaci sa starog uređaja na novi. Iako, treba se odmah pripremiti da neke aplikacije neće biti prebačene ili će ih trebati ažurirati.

4. Personalizirajte izgled ekrana

To je kao svojevrsno "krštenje" uređaja, odmah ga podesiti po vašem ukusu. Pod time se misli na lock screen, home screen, , izgled ikona, teme, wallpaper, widgete, always-on display...

5. Promijenite postavke baterije

Vi najbolje znate koliko i kako koristite telefon. Prilagodite postavke baterije prema tome, uštedite energiju tamo gdje možete kako biste izvlačiti više iz onoga što najviše radite na uređaju.

6. Promijenit postavke zaslona

Navike se razlikuju i kad već proizvođači nude toliko mogućnosti, zašto ih ne iskoristiti pa postaviti zaslon baš onako kako vam odgovara. Boje, kontrasti, gibanje, animacije, rezoluciju, noćno osvjetljenje, tamni način rada...