5 znakova da vam treba novi mobitel

5 znakova da vam treba novi mobitel

Foto: Fotolia ilustracija

Živimo u vremenu kada je funkcioniranje bez mobitela gotovo nezamislivo. Jednima je on vezan uz posao, drugi ga koriste za fotografiranje i snimanje putovanja, dok je nekima on samo sredstvo komunikacije s obitelji i prijateljima. Ipak, primijetite li neki od ovih simptoma na vašem mobitelu, možda je vrijeme da ga zamijenite novim.

1. Baterija traje sve kraće

Ako vam je mobitel više na punjaču nego bez njega, bateriji je vjerojatno iscurilo vrijeme. Iako ste bili na servisu, možda i kupili novu bateriju, ali već dva do tri sata nakon skidanja s punjača vaš mobitel je na dvadesetak ili manje posto, vjerojatno je vrijeme za novi.

2. Zaslon je razbijen ili slabije reagira

Ako vaš mobitel ne reagira na prvu kad dodirnete zaslon u želji da otvorite aplikaciju ili dođete do nekog broja u imeniku, možda imate problem sa zaslonom. Ako je još k tomu razbijen, a više nije pod garancijom, šanse su velike da vam je isplativije kupiti novi, nego ga popravljati.

3. Nedovoljno prostora za fotografije ili video materijale

Do prije samo nekoliko godina 16 GB nam je bilo dovoljno za sve dokumente, fotografije i video materijale, no danas mnogima to nije dovoljno. Novije generacije mobitela nude u startu 32 ili 64 GB, što znači da nećete morati brisati uspomene s putovanja, druženja s prijateljima i obitelji pa čak niti dokumente za posao.

4. Slabije čujete ljude koje zovete

Ako ste sve glasniji kad s nekime razgovarate ili usred prenošenja važne informacije nekoliko puta ponavljate jedno te isto, vjerojatno vaš mobitel ima problem s mikrofonom ili slušalicom. Ne želite li da baš cijeli svijet zna s kime pričate i o čemu, zamijenite svoj mobitel novijim modelom.

5. Vaš omiljeni brend mobitela je na sniženju

Ponekad je najbolji znak da trebate novi mobitel upravo to – znak na kojem piše AKCIJA. Za sve ljubitelje Samsung mobitela, Tele2 je pripremio odličnu ponudu. Samo do kraja ožujka Samsung Galaxy J6 dostupan je za 15 kuna mjesečno, Samsung Galaxy J6+ za 25 kuna mjesečno, Samsung Galaxy A6 za 40 kuna mjesečno dok je Samsung Galaxy A7 dostupan za 50 kuna mjesečno, uz tarifu RASPALI s BEZBROJ GB koja omogućuje razgovore i surfanje bez ograničenja. Svaki od ovih mobitela  dolazi s kvalitetnim digitalnim fotoaparatom te sjajnom selfie kamerom, a ovisno o modelu imaju 32, odnosno, 64 GB interne memorije za pohranjivanje svih važnih dokumenata, fotografija ili video zapisa, ali i za svakodnevno korištenje omiljenih aplikacija ili društvenih mreža.

Još iz kategorije

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

24.05.2019. komentiraj

Googleova objava da će prekinuti suradnju s Huaweijem po pitanju Android mobilnog operativnog sustava odjeknula je poput eksplozije i mogla bi imati ozbiljnog utjecaja na tržište pametnih telefona, ukoliko uistinu dođe do tako radikalnog poteza. Jer, kineska kompanija nema mnogo izbora u tom slučaju i zapravo bi van granica Kine uvelike iščeznula. Posebno se to odnosi na Europu...

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

23.05.2019. komentiraj

U jeku rata između Huaweia i Googla, SAD-a i Kine stiže na tržište novi podbrand Huaweia Honor sa svojom novom serijom pametnih telefona oznake 20. Riječ je o modelima Honor 20 Lite, Honor 20 i naravno očekivano Honor 20 Pro.

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

23.05.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona, kao što su Huawei, Xiaomi i OPPO, doveli su u pitanje dominaciju Samsunga i Applea posljednjih godina, ali 2018. je ipak posebna po tome što je po prvi put netko uspio prestići na samom vrhu dvije dotad nedodirljive kompanije. Naravno, riječ je o Huaweiju i njegovu proboju na drugo mjesto najvećih proizvođača pametnih telefona.