Tim Cook planira donirati 800 milijuna dolara

Tim Cook planira donirati 800 milijuna dolara
Wikipedia

Kao iz vedra neba je odjeknula vijest kako Tim Cook planira donirati 800 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe. Prije nego što umre, Tim Cook je odlučio kako želi svoj imetak podijeliti onima kojima je novac najpotrebniji.

Također, Tim Cook planira donirati novac vrlo tiho i nečujno, bez prevelike pompe. Znamo kako ga zanimaju teme kao što je zaustavljanje  HIV / AIDS-a, klimatske promjene i ljudska prava i jednakost. Ne želi samo pisati čekove nego će razviti sustavan pristup u filantropiji.

No, nije Cook jedini koji daje novac u dobrotvorne svrhe. Warren Buffett i Bill Gates pokrenuli su 2010. kampanju kojom apeliraju na milijardere da daju barem 50 % svojeg bogatstva u dobrotvorne svrhe. U tu kampanju su se priključili izvršni direktor Tesle Elon Musk, bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, šef Facebooka Mark Zuckerberg i eBay osnivač Pierre Omidyar.

Tim Cook je u 2012. godini donirao 50 milijuna dolara bolnicama u Stanfordu, uključujući i 25 milijuna dolara za novu dječju bolnicu. Što se tiče njegove seksualnosti, objavio je kako nema ničeg "posebnog" te da mu je drago što je javno objavio da je gay.

Kao osoba koja se nalazi na tako utjecajnom mjestu, svjestan je koliko se važe svaka njegova riječ te da s te strane pazi što govori i na koji način.