Swift dobio Gold Master status

Swift dobio Gold Master status

Najveće zvijezde Appleovog eventa su Phone 6, iPhone 6 Plus i Apple Watch. U to nema nikakve sumnje i onaj tko tvrdi suprotno je u krivu.  Sve što je predstavljeno nakon njih u Cupertinu, u Kaliforniji je prošlo većinom nezapaženo, što i nije tako čudno.

Zna se tko su glavne zvijezde na Apple eventu, što je u fokusu događanja i za koga se sprema crveni tepih.  No, nas zanima i ona druga strana, koja nije bila tako razvikana. U prvome redu radi se o Appleovom programskom jeziku za iOS i OS X, Swiftu. Naime, Swift se od sada može pohvaliti kako ima GM status.

GM je inače poznat pod nazivom Gold Master, a od sada Apple prihvaća Swift-kodirane aplikacije u App Store. Swift app programeri od sada su slobodni da rade na svojim kreacijama, a Apple tvrdi kako je ovo svojevrsna prekretnica za Swift. GM status je sada i službeno objavljen za iOS jezik, dok će za Mac biti nešto kasnije.

Apple tvrdi kako se ne radi o konačnoj verziji programskog jezika te da planiraju poboljšati performanse koda, preraditi i „pročistiti“ sintaksu te dodati nove mogućnosti. Također, postoji i beta Xcode 6.1, a programeri mogu očekivati i nekoliko poboljšanja u toj verziji. Lijepe vijesti za Swift, kojemu čestitamo na Gold Master statusu.