Proglašen regionalni pobjednik PowerUp! natjecanja

Proglašen regionalni pobjednik PowerUp! natjecanja

Tijekom finalnog regionalnog natjecanja PowerUp! by InnoEnergy, žiri je odabrao najbolji hrvatski start-up orijentiran na inovacije u energetici. Najboljom je ocijenjena ideja  Martine Cvetković “Novi sustav za obradu balastne vode i drugih tekućina“.

Gotovo 160 startupa iz 23 zemlje srednje Europe sudjelovalo je u trećem izdanju natjecanja kojeg organizira najveći europski akcelerator za industriju čistih tehnologija InnoEnergy. Regionalno natjecanje održano je u Zaboku, a prethodio mu je bootcamp u sklopu kojeg su održane poslovne radionice. Pripremni dio u Hrvatskoj vodili su iskusni treneri i voditelji, a sudionici su imali priliku učiti o poslovnim modelima i poboljšati svoje vještine prezentacije.

Tijekom regionalnog finala, najboljih šest startupa iz Hrvatske predstavilo je svoja inovativna rješenja žiriju, investitorima te predstavnicima medija. Regionalni ocjenjivački sud sastojao se od pet članova, a ideje sudionika ocjenjivane su kroz stručni sadržaj te u kontekstu poslovne svijesti i potencijala tima i proizvoda. Martina Cvetković će se 22. studenog natjecati s ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja u Budimpešti, gdje će se boriti za glavnu nagradu od 20 tisuća eura kao i za sudjelovanje u Highway akceleratoru.

“Vrlo sam sretna i ponosna što sam proglašena regionalnom pobjednicom ovog natjecanja, osobito uzevši u obzir vrlo tešku konkurenciju koja je također predstavila zanimljive i inovativne projekte. Doista nisam očekivala pobjedu, ali naravno nadam se najboljem u finalu“, izjavila je Cvetković nakon što je saznala da je njezina ideja zaslužila najbolju ocjenu žirija.