Profesionalni gameri bit će podvrgavani testiranju na marihuanu

Profesionalni gameri bit će podvrgavani testiranju na marihuanu
Shutterstock

Jedna od najvećih svjetskih e-sportskih organizacija najavila je određena anti-doping pravila. Ta pravila trebala bi zaustaviti upotrebu lijekova i raznih drugim medikamenata za poboljšanje performansi u gaming natjecanju.

Electronic Sports League (ESL) je najavila partnerstvo s njemačkim Nationale Anti Doping Agentur (NADA) i World Anti Doping Agency (WADA), a cilj je borba protiv uzimanja raznih nedopuštenih stimulansa. Za „gejmere“ je važna vijest kako se zabranjuje upotreba marihuane za vrijeme natjecanja.

Naime, bilo je dosta dojava kako se neki igrači nalaze u transu i prakticiraju uzimanje marihuane kako bi bili što bolji na „gaming“ turnirima. U intervjuu za Gameplayer, Alex Walker, direktor Australian World Cyber Games je izjavio:

„ Vidio sam veći broj igrača koji su bili napušeni i ne u baš svjesnom stanju. To se više ne smije dozvoliti.“, bio je jasan Alex Walker.

Zanimljivo je kako su neki igrači, kao što je naprimjer Kory Friesen, priznali kako su njihovi timovi za koje su igrali bili na travi.

Također, uzimali su se i neki lijekovi koji nisu dopušteni te se tretiraju kao stimulansi. Electronic Sports League je oduvijek imala anti-doping pravila, međutim ona nisu bila toliko jasna i slabo su se provodila.

Prema najnovijim pravilima, ako vas uhvate da ste napušeni tijekom natjecanja, možete dobiti zabranju igranja na turnirima do dvije godine. Da, nimalo bezazleno...