Nove mogućnosti aplikacije HRT Meteo

Nove mogućnosti aplikacije HRT Meteo

Foto: HRT

Aplikacija Hrvatske radiotelevizije (HRT) za praćenje vremenskih uvjeta HRT Meteo od početka godine obogaćena je brojnim novim mogućnostima koje omogućuju još bolje praćenje prognoza u zemlji i u inozemstvu.

Među novostima su mogućnost praćenja vremenske prognoze za 44 europska grada, od čega deset iz susjednih država, radarska slika oborine Državnoga hidrometeorološkoga zavoda, Mjesečeve mijene, podatci o izlascima i zalascima Sunca te brojni grafički elementi.

Popularna aplikacija pokrenuta je još 2016. godine i otada je stekla desetine tisuća korisnika, najviše zahvaljujući stalnoj nadogradnji te brzim i provjerenim podatcima o vremenskim prilikama. Za razliku od sličnih programa, u kojima su prognoze rezultat računalnog izračuna jednog modela atmosfere, u aplikaciji HRT Meteo meteorolozi i prognostičari s višegodišnjim iskustvom svakodnevno analiziraju podatke aktualnog vremena i prognoze stotinjak izračuna različitih modela atmosfere.

Na aplikaciji HRT Meteo svakodnevno se mogu pronaći brojni korisni podaci. Tako korisnici mogu pratiti temperaturu zraka, smjer i brzinu vjetra, tlak zraka sveden na morsku razinu, tendenciju tlaka u odnosu na prošlo mjerenje, relativnu vlažnost zraka, temperature mora, količine oborina u posljednjih 12 i/ili 24 sata te visine snijega.

Još iz kategorije

Reboot Develop konferencija širi se van Hrvatske

Reboot Develop konferencija širi se van Hrvatske

21.04.2018. komentiraj

Započela je peta po redu Reboot Develop gaming konferencija u dubrovačkom hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera gdje je direktor Reboota Damir Đurović najavio veoma ambiciozne planove za budućnost same konferencije. Naime, Reboot cilja sljedeće godine pokrenuti Reboot Develop Red i to u Kanadi.

Održana prva TNT konferencija o tehnologiji u turizmu

Održana prva TNT konferencija o tehnologiji u turizmu

20.04.2018. komentiraj

Prošlog je vikenda u Splitu održano prvo izdanje TNT konferencije. Riječ je o događaju vezanom uz upotrebu moderne tehnologije u turizmu koji je, prema riječima organizatora, ispunio očekivanja.

Antipiratska zaštita u igri Far Cry 5 izdržala sveukupno 19 dana

Antipiratska zaštita u igri Far Cry 5 izdržala sveukupno 19 dana

19.04.2018. komentiraj

Nakon što je Ubisoftova kombinacija antipiratskih rješenja uspjela izdržati čak tri mjeseca u igri Assassin’s Creed Origins, ona nije uspjela postići takve rezultate u njegovoj najnovijoj igri Far Cry 5 koja je izdržala sveukupno devetnaest dana.