Nove mogućnosti aplikacije HRT Meteo

Nove mogućnosti aplikacije HRT Meteo

Foto: HRT

Aplikacija Hrvatske radiotelevizije (HRT) za praćenje vremenskih uvjeta HRT Meteo od početka godine obogaćena je brojnim novim mogućnostima koje omogućuju još bolje praćenje prognoza u zemlji i u inozemstvu.

Među novostima su mogućnost praćenja vremenske prognoze za 44 europska grada, od čega deset iz susjednih država, radarska slika oborine Državnoga hidrometeorološkoga zavoda, Mjesečeve mijene, podatci o izlascima i zalascima Sunca te brojni grafički elementi.

Popularna aplikacija pokrenuta je još 2016. godine i otada je stekla desetine tisuća korisnika, najviše zahvaljujući stalnoj nadogradnji te brzim i provjerenim podatcima o vremenskim prilikama. Za razliku od sličnih programa, u kojima su prognoze rezultat računalnog izračuna jednog modela atmosfere, u aplikaciji HRT Meteo meteorolozi i prognostičari s višegodišnjim iskustvom svakodnevno analiziraju podatke aktualnog vremena i prognoze stotinjak izračuna različitih modela atmosfere.

Na aplikaciji HRT Meteo svakodnevno se mogu pronaći brojni korisni podaci. Tako korisnici mogu pratiti temperaturu zraka, smjer i brzinu vjetra, tlak zraka sveden na morsku razinu, tendenciju tlaka u odnosu na prošlo mjerenje, relativnu vlažnost zraka, temperature mora, količine oborina u posljednjih 12 i/ili 24 sata te visine snijega.

Još iz kategorije

TOP 10 najgore ocijenjenih igara 2017. godine

TOP 10 najgore ocijenjenih igara 2017. godine

23.01.2018. komentiraj

Putem Metacritica objavljena je lista s najgore ocijenjenim igrama koje su stigle na tržište od 01. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Igre koje su u vrijeme stvaranja ove liste imale manje od 7 recenzija nisu uključene u samu listu. Također, ako je jedan naslov završio na listi više puta zbog niskih ocjena na više platformi, odabrana je samo ona s najnižom ocjenom.

PwC prognozira smanjenje broja automobila do 2030.

PwC prognozira smanjenje broja automobila do 2030.

23.01.2018. komentiraj

PwC u novom istraživanju ističe kako će se automobilsko tržište 2030. suočiti s radikalnim promjenama. Kao rezultat novih koncepata dijeljenja, broj automobila mogao bi pasti s 280 na 200 milijuna u Europi te s 270 na 212 milijuna u Sjedinjenim Američkim Državama. Nasuprot tome, očekuje se da će u Kini broj vozila porasti s današnjih 180 na 280 milijuna.

Mobilni telefoni kao inteligentni strojevi

Mobilni telefoni kao inteligentni strojevi

23.01.2018. komentiraj

Koja je budućnost mobilnih telefona; umjetna inteligencija (AI), nove i bolje kamere, Full HD ili 4K ekrani? Odgovor je vrlo jednostavan - sve navedeno. Razgovarali smo o budućnosti mobilnih telefona s Matejem Podobnikom, direktorom komunikacija u CEE&Nordic regionalnom odjelu Huawei.