Nova Uprava i program aktivnosti EuroClouda

Nova Uprava i program aktivnosti EuroClouda

Glavna skupština organizacije EuroCloud Europe prihvatila je program aktivnosti „Trusted Digital Competence Platform“ i promovirala kandidirani Team2020 u Upravu organizacije za naredno trogodišnje razdoblje. Među njima nalazi se i jedan hrvatski stručnjak.

Priznanje je to i za EuroCloud Hrvatska čiji je predsjednik Krešimir Kristić imenovan potpredsjednikom Uprave. To je imenovanje uslijedilo zahvaljujući aktivnom sudjelovanju u kreiranju programa aktivnosti, ali također i zahvaljujući rezultatima dosadašnjih aktivnosti EuroCloud ekosustava na hrvatskom tržištu.

Trusted Digital Competence Platform obuhvaća cjelovit pristup i sustav stvaranja obostranog međusobnog povjerenja kupaca i pružatelja cloud usluga. To se temelji na objektivnim kvalitativnim standardima, transparentno objavljenim rezultatima certifikacijskih provjera, stvaranju ujednačenog pravnog regulativnog okvira i aktivnostima osvješćivanja tržišta.

U Zagrebu će se 19. travnja održati lokalna Cloud Forum konferencija. Na njoj će biti predstavljen program Trusted Digital Competence Platform s naglaskom na primjenu aktualne GDPR uredbe u okruženju oblaka.