Nokia Store će se zatvoriti do kraja prve polovice 2015. godine

Nokia Store će se zatvoriti do kraja prve polovice 2015. godine
Screenshot

Loše vijesti za korisnike starih Nokia uređaja, no to se u neku ruku moglo i očekivati. Microsoft nemilice gasi sve što se zove „Nokia“, a tu sudbinu neće izbjeći ni Nokia Store. Microsoft Lumia je preuzela sva obilježja Nokije što je bio znak da i drugi Nokia brandovi mogu očekivati gašenje.

Nokia Store omogućuje vlasnicima telefona Nokia (poput serije Asha), Symbian i Nokia X uređajima preuzimanje aplikacije, a prema zadnjim statistikama bilo je oko 15 milijuna preuzimanja dnevno.

Korisnici će, međutim, i dalje biti u mogućnosti da dobiju pristup aplikacijama putem dogovora s Opera Software. Već u prvom tromjesečju 2015. godine, korisnici će biti preusmjereni na Opera Mobile Store, koji trenutno ima blizu 300.000 aplikacija.

Očekuje se kako će migracija korisnika na Opera Mobile Store biti završena u prvoj polovici 2015. godine, a Nokia Store će onda već biti "pokopana". Inače, ovo nije prvi put da Opera i Microsoft surađuju.

U kolovozu, obje su tvrtke postigle dogovor za korištenje Opera Mini preglednika kao zadani preglednik za Microsoft značajke i Asha mobitele. Nokia se grčevito bori da zadrži neka svoja obilježja, no čini se da ih Microsoft „gazi“ sve više i jače.