Najbolji britanski online urednik gost WMF-a

Najbolji britanski online urednik gost WMF-a
WMF

Za svoj deseti rođendan Weekend Media Festival ugostit će brojne goste i govornike, a među njima se ističe i nekoliko poznatih predavača iz Europe i svijeta. U tu kategoriju možemo ubrojati i Jona Laurencea, najboljeg online editora u Velikoj Britaniji.

Laurence, je urednik online izdanja Channela 4 te s deset puta manje fanova postiže veći engagement od moćnog BBC-ja. Njegov nagrađivani odjel može se pohvaliti s čak 70 milijuna pregleda video priloga na društvenim mrežama, a on će na Weekendu pojasniti kako bitnim temama privući mladu publiku i to na njihovim mobitelima.

„Ako se prema mladima ponašamo s poštovanjem, oni će nam to stostruko vratiti jer ih se lako angažira po pitanju ozbiljnih tema sve dok su distribuirane na pravilan način. Kada smo se počeli okretati video formatima na društvenim platformama uspjeli smo znatno povećati utjecaj našem novinarstvu“, izjavio je Laurence.

Kako razumjeti nezadovoljne korisnike i odgovoriti na neugodne komentare, u sklopu predavanja 'Psihologija društvenih mreža i nedruštvenih komentara' govorit će Boris Šurija, psiholog i analitičar te direktor analitičke agencije Behave. „Sudionici predavanja naučit će kako empatizirati s onima koji nas živciraju i rade protiv nas, kako razumjeti što su pravi razlozi u pozadini takvog ponašanja i kako na njih reagirati“, kazao je Šurija.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. rujna u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U svom prvom desetljeću Weekend je ugostio gotovo 45 tisuća sudionika. Velik se broj posjetitelja očekuje i ove godine, a više podataka možete saznati na službenoj internetskoj stranici konferencije.