Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Foto: PMI

11. izdanje PMI Foruma „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“, koje će se održati od 13. do 15. studenog u Plaza Event Centru u Zagrebu donosi čak četiri radionice. Na popularnim PMI radionicama, uvijek dupkom punima, stječu se praktična znanja koja su odmah primjenjiva u svakodnevnom poslovanju. Voditelji ovogodišnjih radionica su vrhunski domaći i strani stručnjaci: Željko Trogrlić, Stanislav Strešnjak, Tatjana Kotarski, Alfonso Bucero i Tihana Dragičević.

Prvi dan Foruma, ponedjeljak, 13. studenoga, donosi dvije cjelodnevne radionice koje će se paralelno održavati u dvoranama Plaza Event Centra: eksperti za agilno vođenje projekata Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak održat će radionicu Agilna procjena i planiranje, a Tatjana Kotarski, voditeljica projekata s višegodišnjim iskustvom na kompleksnim zadacima, naučit će vas osnove vođenja projekata prema PMI standardima na radionici Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata.

Na radionici Agilna procjena i planiranje naučit ćete kako agilno voditi projekte, kako prikupiti zahtjeve i upravljati njima te ih pretvoriti u izvediv projekt. Ako su zahtjevi preveliki ili nejasni, mogu imati značajan negativan utjecaj na projekt i ishod projekta. Zato je ključno znati ih dobro definirati te rukovati s njima u agilnom projektu. Na interaktivnoj radionici saznat ćete više o principima i procesima, no steći i praksu u njihovoj primjeni na nekoliko oglednih primjera.  Radionica će obuhvatiti sljedeće elemente: primjenjivost agilne metode, pregled Scrum procesa, planiranje, zahtjeve kao korisničke priče, određivanje redoslijeda korisnih priča, metodu agilne procjene, planiranje Sprinta, praćenje napretka, praćenje inačica i skalabilnost.

Tijekom radionice Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata juniori i svi oni koji  razvijaju svoju karijeru u vođenju projekata steći će osnovno znanje, smjernice i praktične savjete kako izgraditi i unaprijediti vještine postizanja rezultata u kompleksnom projektnom okruženju. Polaznici će naučiti kako učinkovito upravljati od starta do ostvarenja cilja kroz različita područja znanja i faze upravljanja projektom. Razumijevanje koncepta projekta i projektne metodologije se bazira na PMI® standardima na temelju stručnog priručnika  „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) - Sixth Edition“. Radionica će biti korisna i za voditelje projekata koji imaju određeno iskustvo i pripremaju se za polaganje PMP® certifikata te žele osvježiti osnovna znanja o upravljanju projektima. Među koristima za polaznike izvajaju se smanjenje vremena uhodavanja na novim projektima, razumijevanje PMI® procesnih grupa i područja znanja te povezivanje istih s praktičnom primjenom na projektu, razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta tehničkih vještina: planiranja opsega, vremena i budžeta, razumijevanje uloge voditelja, te uloga i odgovornosti projektnog tima te razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta leadership vještina (komunikacija, upravljanje dionicima i upravljanje timom).

Broj mjesta na radionicama je ograničen pa požurite osigurati svoje mjesto prijavom online! Vidimo se na PMI Forumu u studenom!

Još iz kategorije

MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

25.02.2018. komentiraj

Kao što je već ranije bilo najavljeno, Samsung je uoči Mobile World Congressa u Barceloni predstavio svoj novi flagship uređaj, Galaxy S9.

Googleova umjetna inteligencija može predvidjeti bolesti srca skenirajući vaše oči

Googleova umjetna inteligencija može predvidjeti bolesti srca skenirajući vaše oči

25.02.2018. komentiraj

Bolesti srca i krvnih žila nisu samo najčešći uzrok smrti u Hrvatskoj nego i mnogim drugim zemljama na svijetu, a razlog za to su nezdravi način života, što podrazumijeva izostanak fizičkih aktivnosti i lošu prehranu. Nažalost, prevencija još uvijek ne funkcionira na pravi način pa se problemi prečesto otkrivaju prekasno, što bi se uskoro moglo promijeniti upravo zahvaljujući umjetnoj inteligenciji (AI).

MWC 2018: Zanimljivi noviteti iz Huaweija

MWC 2018: Zanimljivi noviteti iz Huaweija

25.02.2018. komentiraj

Huawei je danas u Barceloni, uoči službenog početka ovogodišnjeg Mobile World Congressa, predstavio zanimljive novitete. Među njima, očekivano, nisu bili novi telefoni serije P, koji će biti prezentirani krajem ožujka u Parizu.