Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Foto: PMI

11. izdanje PMI Foruma „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“, koje će se održati od 13. do 15. studenog u Plaza Event Centru u Zagrebu donosi čak četiri radionice. Na popularnim PMI radionicama, uvijek dupkom punima, stječu se praktična znanja koja su odmah primjenjiva u svakodnevnom poslovanju. Voditelji ovogodišnjih radionica su vrhunski domaći i strani stručnjaci: Željko Trogrlić, Stanislav Strešnjak, Tatjana Kotarski, Alfonso Bucero i Tihana Dragičević.

Prvi dan Foruma, ponedjeljak, 13. studenoga, donosi dvije cjelodnevne radionice koje će se paralelno održavati u dvoranama Plaza Event Centra: eksperti za agilno vođenje projekata Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak održat će radionicu Agilna procjena i planiranje, a Tatjana Kotarski, voditeljica projekata s višegodišnjim iskustvom na kompleksnim zadacima, naučit će vas osnove vođenja projekata prema PMI standardima na radionici Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata.

Na radionici Agilna procjena i planiranje naučit ćete kako agilno voditi projekte, kako prikupiti zahtjeve i upravljati njima te ih pretvoriti u izvediv projekt. Ako su zahtjevi preveliki ili nejasni, mogu imati značajan negativan utjecaj na projekt i ishod projekta. Zato je ključno znati ih dobro definirati te rukovati s njima u agilnom projektu. Na interaktivnoj radionici saznat ćete više o principima i procesima, no steći i praksu u njihovoj primjeni na nekoliko oglednih primjera.  Radionica će obuhvatiti sljedeće elemente: primjenjivost agilne metode, pregled Scrum procesa, planiranje, zahtjeve kao korisničke priče, određivanje redoslijeda korisnih priča, metodu agilne procjene, planiranje Sprinta, praćenje napretka, praćenje inačica i skalabilnost.

Tijekom radionice Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata juniori i svi oni koji  razvijaju svoju karijeru u vođenju projekata steći će osnovno znanje, smjernice i praktične savjete kako izgraditi i unaprijediti vještine postizanja rezultata u kompleksnom projektnom okruženju. Polaznici će naučiti kako učinkovito upravljati od starta do ostvarenja cilja kroz različita područja znanja i faze upravljanja projektom. Razumijevanje koncepta projekta i projektne metodologije se bazira na PMI® standardima na temelju stručnog priručnika  „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) - Sixth Edition“. Radionica će biti korisna i za voditelje projekata koji imaju određeno iskustvo i pripremaju se za polaganje PMP® certifikata te žele osvježiti osnovna znanja o upravljanju projektima. Među koristima za polaznike izvajaju se smanjenje vremena uhodavanja na novim projektima, razumijevanje PMI® procesnih grupa i područja znanja te povezivanje istih s praktičnom primjenom na projektu, razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta tehničkih vještina: planiranja opsega, vremena i budžeta, razumijevanje uloge voditelja, te uloga i odgovornosti projektnog tima te razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta leadership vještina (komunikacija, upravljanje dionicima i upravljanje timom).

Broj mjesta na radionicama je ograničen pa požurite osigurati svoje mjesto prijavom online! Vidimo se na PMI Forumu u studenom!

Još iz kategorije

Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata serije EOS i 130 milijuna objektiva EF

Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata serije EOS i 130 milijuna objektiva EF

19.10.2017. komentiraj

Tvrtka Canon ovog je tjedna obilježila dva značajna trenutka u proizvodnji. Kompanija je objavila kako je iz njihovih pogona do sada proizvedeno ukupno 90 milijuna proizvedenih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS i 130 milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF. EOS 5D Mark IV bio je 90-milijunti proizvedeni fotoaparat, dok je EF16-35mm f/2.8L III USM postao 130-milijunti objektiv.

Hrvatska tvrtka Neos sudjelovala na Oracle Open World konferenciji

Hrvatska tvrtka Neos sudjelovala na Oracle Open World konferenciji

19.10.2017. komentiraj

U San Franciscu je od 1. do 5. listopada održana tehnološka konferencija Oracle Open World 2017, jedna od najvećih konferencija tog tipa u svijetu. Po prvi se put hrvatska tvrtka Neos predstavila Oracle svijetu na vlastitom izložbenom prostoru.

Proglašen regionalni pobjednik PowerUp! natjecanja

Proglašen regionalni pobjednik PowerUp! natjecanja

18.10.2017. komentiraj

Tijekom finalnog regionalnog natjecanja PowerUp! by InnoEnergy, žiri je odabrao najbolji hrvatski start-up orijentiran na inovacije u energetici. Najboljom je ocijenjena ideja  Martine Cvetković “Novi sustav za obradu balastne vode i drugih tekućina”.