Konferencija WinDays17 počinje za četiri dana

Konferencija WinDays17 počinje za četiri dana

U utorak 25. travnja u Poreču započinje 17. izdanje najveće poslovno - tehnološke konferencije u Hrvatskoj i u regiji - Windays. Ove godine konferencija se održava pod sloganom „Iskoristimo potencijal“, a ponovno sastoji se od dva dijela. Business dio konferencije stavlja naglasak na nužnosti digitalne transformacije za uspjeh svake tvrtke i organizacije, dok će se tehnološki dio fokusirati na sigurnost informacijskih sustava i bavit će se rješenjima otvorenog koda uz brojne novitete i trendove.

Na konferenciji će nastupiti brojni stručnjaci iz poslovnog i tehnološkog svijeta iz Hrvatske i inozemstva. Među njima će biti svjetski poznati motivacijski govornik Miles Hilton - Barber, dok će na Središnjoj svečanosti nastupiti Don Grantham, direktor Microsofta za centralnu i istočnu Europu, koji će govoriti o učincima digitalne transformacije na rast hrvatskog gospodarstva i ukazat će na vrijednosti moderne tehnologije te kako ona može pomoći tvrtkama i vladama u stvaranju uspješnih inovacija.

Predavanje će održati i Patrick O'Rourke, Microsoftov direktor u odjelu internih IT usluga, koji će govoriti kako je digitalna transformacija, nužna za uspjeh, provedena u Microsoftu, a tijekom Business dijela Konferencije nekoliko domaćih organizacija će prikazati svoje projekte digitalne transformacije. Na Tehnološkom dijelu će biti više od 130 predavanja među kojima se ističu ona regionalnih stručnjaka Damira Dobrića, Luke Gosponetića, Nenada Merdanovića i Luke Manojlovića.

Na Konferenciji će biti održano i nekoliko okruglih stolova s raznim aktualnim temama, a po prvi će se put održati i okrugli stol na temu „Cyber security u financijskoj industriji“. Windays17 konferencija će, osim brojnih zanimljivih predavanja, ponuditi sudionicima da na posebnom štandu isprobaju tehnologiju HoloLens, za koju u Microsoftu tvrde kako će u skoroj budućnosti promijeniti način na koji tvrtke posluju.