GEFCO ulazi u suradnju s Techstarsom

GEFCO ulazi u suradnju s Techstarsom
Fotolia

GEFCO, globalni pružatelj složenih usluga industrijskog lanca opskrbe i europski lider u automobilskoj logistici, najavio je partnerstvo s Techstarsom, globalnom mrežom koja pomaže poduzetnicima u ostvarenju uspjeha i koja je dosad surađivala s više od 1.000 međunarodnih startupova.

Suradnja predstavlja priliku za GEFCO da u programima iskoristi iskustvo tima Techstarsa u području poduzetništva i inovacija, kao i njihova specifična znanja.

Iz GEFCO-a ističu kako su usredotočeni na poticanje novih ideja i ubrzavanje realizacije projekata s ciljem uvođenja najznačajnijih noviteta u industriju logistike i transporta. Startupove koji djeluju u tom području potiče se na prijavu za program Techstarsa u Parizu koji obuhvaća analitiku optimizacije ruta ili tokova robe koja bi povećala stopu iskoristivosti imovine, distribuciju blockchain softvera koja u logističke ekosustave može uvesti e-usluge bez papira  te nove inteligentne lokatore i povezane senzore koji mogu donijeti ove usluge ili unaprijediti učinkovitost poslovnih procesa.

„Jako nam je drago što ulazimo u partnerstvo s Techstarsom, akceleratorom s iznimnim iskustvom u pružanju podrške rastućim startupovima. Naša suradnja donosi GEFCO-u jedinstvenu priliku za povezivanje s poduzetnicima diljem svijeta s ciljem istraživanja i ulaganja u lanac opskrbe budućnosti. Veselimo se što ćemo moći doprinijeti GEFCO-voj ekspertizi i ući u svijet Techstarsovih poduzetničkih ideja i kreativnosti“, izjavio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO. GEFCO će uz to poduzetnicima ponuditi priliku za provedbu pilot-projekata u odabranim državama i pružiti resurse za testiranje ideja.

U okviru suradnje GEFCO će sklopiti partnerstvo s međunarodnim startup-kampusom Partech Shakerom, mjestom gdje tehnološke kompanije iz cijelog svijeta mogu rasti i razvijati se u najboljim mogućim uvjetima.