GALERIJA: Samsung otvorio Muzej inovacija

GALERIJA: Samsung otvorio Muzej inovacija
Samsung

Samsung je jučer otvorio Muzej inovacija, posvećen istraživanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti elektroničke industrije. Posjetitelji će moći iskusiti bogatu povijest elektronike od najranijih električnih izuma Michaela Faradaya, Thomasa Edisona i Grahama Bella, kao i steći uvid u budućnost pomoću novih inovacija koje tek dolaze na tržište.

„Samsungov muzej inovacija predstavlja na jednom mjestu neke od najvećih izuma i inovacija bogate povijesti elektronike. Ovi izumi postavili su temelje tehnološkog razvoja koji nam je omogućio da unaprijedimo proizvode koji nam danas svima olakšavaju živote. Muzej pruža posjetiteljima priliku da vide odakle svi današnji proizvodi dolaze te da ujedno i shvate odakle Samsung crpi inspiraciju za stvaranje novih kreativnih proizvoda koji određuju modernu industriju potrošačke elektronike.“, izjavio je povodom otvaranja muzeja Oh-Hyun Kwon, izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics.

Muzej se prostire na 10,950 m2 raspoređenih na pet katova i podijeljen je tematski u tri različite izložbe koje prikazuju prošlost, sadašnjost i budućnost elektroničke industrije. U dvoranama 1 i 2, posjetitelji mogu saznati detalje o više od 150 povijesnih izuma, dok su u dvorani 3 izložene sadašnje i buduće inovacije. U svakoj dvorani nalaze se informacije o pojedinim proizvodima, kao i video materijali posebno snimljeni kako bi pružili posjetiteljima dodatni kontekst.

Dvorana 1 posjetiteljima priča o počecima elektroničke industrije između 18. i 20. stoljeća. Izložba prikazuje neke od najvažnijih povijesnih otkrića i inovacija koje su izumili Michael Faraday, Thomas Edison i Graham Bell. Dvorana je podijeljena na pet tematskih područja; otkriće električne energije, rasvjeta, telekomunikacije, kućanski uređaji i radio. Ova dvorana prikazuje detaljnu povijest tvrtki pionira industrije: Siemensa (osnovanog 1847.), AT&T (1885.), Philips (1891.), General Electric (1892.) i NEC (1899.).

U dvorani 2 napravljene su tri zone koje pružaju uvid u ključne stupove razvoja elektroničke industrije: poluvodiči, zasloni i mobilni uređaji. Pojava poluvodiča omogućila je brzu obradu informacija, a razvoj zaslona i mobilnih komunikacija kontinuirano doprinosi širenju i dostupnosti informacija. Posjetitelji u dvorani 2 mogu saznati sve o ključnim trenucima razvoja tehnologije poput otkrića tranzistora, razvoja integriranih sklopova, povijesti poluvodiča ili evoluciji tehnologije zaslona. Mobilna zona predstavlja prvi svjetski mobitel kao i prvi svjetski pametni telefon. U ovoj dvorani se pored Samsungovih proizvoda nalaze i proizvodi vodećih proizvođača koji su doprinijeli razvoju moderne tehnologije poput Intela, Sonya, Sharpa, Nokije i Motorole. Za najmlađe posjetitelje u ovoj dvorani smješten je inovacijski laboratorij u kojem djeca mogu saznati sve što ih zanima o poluvodičima, zaslonima i mobilnim komunikacijama.

Završna treća dvorana prikazuje Samsungovu viziju budućnosti te su u njoj predstavljene najnaprednije nove tehnologije koje Samsung planira lansirati u budućnosti.