Bitcoin se polako oporavlja, vrijednost porasla iznad 8000 dolara

Bitcoin se polako oporavlja, vrijednost porasla iznad 8000 dolara
Fotolia

Bitcoin ludilo nekoliko je mjeseca iza nas jer sa skoro 20 tisuća američkih dolara, vrijednost te kriptovalute spustila se na osam tisuća dolara i održava se na toj brojci posljednjih nekliko tjedana. Pomalo razočaravajuće za investitore koji su htjeli brzo stići do velike zarade, ali za sve one koji žele poslovati bitcoinom to je dobra vijest.

Jer, ako nakon toliko turbulencija, loših vijesti o hakiranjima mjenjačnica, zabranama slobodne trgovine na državnoj razini, pozivima na regulative, omalovažavanja od strane financijskog sektora, vijesti o prekidu oglašavanja koje ima veze s kriptovalutama na Facebooku i Googleu te vijesti o pedofilima koji kroz bitcoin ispunjavaju svoje monstruozne želje... ostati stabilan na osam tisuća dolara velika je stvar! Ne toliko kao vrtjeti se oko 20 tisuća dolara, no to ionako nije bilo realno. Barem ne još!

Dakle, slobodno se može kazati da je ono najgore zapravo prošlo i da bitcoin može ići samo prema gore. Naime, sjetimo se samo prosinca, neposredno prije Božića. Bitcoin je pao samo nekoliko sati za skoro dvije tisuće dolara, ispod 11 tisuća. Potom se vratio natrag sredinom siječnja, da bi s početkom veljače krenuli problemi, a zatim se nastavili s ožujkom. U kojem smo svjedočili padu na 6500 tisuća dolara, ali to nije dugo trajalo, ubrzo se vraća vrijednost na sedam tisuća i potom slijedi stabilizacija na osam tisuća.

Upravo sve to jasno dokazuje koliko je bitcoin jak i izdržljiviji od konkurencije, koja je ostala potresena svim događajima. Jer, nijedna od silnih kriptovaluta, od etheremua, litecoina, ripplea... nije neovisna već se stanje s bitcoinom odražava na svaku od njih. Ako pada bitcoin, padat će i one, ali neće se jednako ustabiliti ili ostati neokrznute zbog pada.

Kako god, bitcoin još uvijek nije rekao sve što ima i oni koji su ulagali u njega ne trebaju paničariti, kritičari i protivnici uvelike su ispucali sav arsenal, a bitcoin je još uvijek tu. Ukratko, samo može ići na bolje!