BitCoin i dalje probija rekorne vrijednosti, vrijednost porasla na 645 dolara

BitCoin i dalje probija rekorne vrijednosti, vrijednost porasla na 645 dolara

Bitcoin, virtualna valuta o kojoj u posljednje vrijeme sve više piše, proživljava svoj procvat. Trenutna vrijednost jednog Bitcoin novčića iznosi 645 dolara, te je ovo najviša cijena koju je do sad ova virtualna valuta postigla.

Gledajući kronološki, vrijednost Bitcoin novčića krenula je s jednoznamenkaste brojke, te se popela na 60 dolara, nakon čega je uslijedio dug period stagnacije sve do travnja ove godine kada je vrijednost Bitcoina naglo skočila na 275 dolara, a ubrzo zatim i na rekordnih 645 dolara. Period stagnacije i pada cijene između   vrijednosti od 60 i 275 dolara je puno dulji nego što je takav period bio između najviše vrijednosti u travnju i današnje rekordne vrijednosti .

Trenutna najviša cijena temelji se na pretpostavkama o nestašici Bitcoin novčića, nezasitnom apetitu investitora i na ogromnom optimizmu koji je proširen. No, za očekivati je da će vrlo brzo doći do korekcije vrijednosti Bitcoin novca.

Rastu vrijednosti Bitcoin valute je doprinio i predsjednik Federalnih rezervi Ben Bernanke , koji je tijekom izlaganja pred kongresom izjavio da bi Bitcoin virtualan valuta mogla biti dugoročno održiva, osobito ako se razviju sigurniji, inovativniji i učinkovitiji sustavi plaćanja .