Microsoft sklopio nova partnerstva kako bi ojačao servis Windows Defender Advanced Threat Protection

Microsoft sklopio nova partnerstva kako bi ojačao servis Windows Defender Advanced Threat Protection

Foto: Antonio Jularić

Microsot je sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection. Kompanije o kojima je riječ su Bitdefender, Lookout i Ziften, a podaci o kojima se radi su oni vezani uz macOS, Linux, iOS i Android operativne sustave.

Naravno, na taj će način Microsoft pružiti bolju zaštitu svojim korisnicima, a kompanije s kojima surađuje zauzvrat će dobivati podatke koji se prikupe od strane Microsofta na Windows operativnom sustavu. Ukratko, svi su na dobitku u ovoj priči, ali čini se da su korisnici i njihova sigurnost ipak profitirali kao nitko.

Također, sve ovo samo je nastavak poboljšanja koja Microsoft unosi u Windows Defender Advanced Threat Protection. Jer, ta kompanija ima jasan plan s Windows 10 operativnim sustavom od prvog dana njegova pojavljivanja. A to je potpuna kontrola nad svime što on nudi, uključujući i antivirusni alat Windows Defender. Koji, uzgred rečeno, nije u daljoj ili bližoj prošlosti bio baš pozdan način obrane od silnih prijetnji na internetu.

Ipak, sve se mijenja za Microsoft na bolje. Internet Explorer je prošlost i zamijenio ga je daleko bolji Edge, a isto tako slučaj je s Defenderom. Barem u teoriji koju nam servira Microsoft. Naime, Defender zajedno  s Advanced Threat Protection postao je daleko napredniji i samim time sigurniji.

Nije ni to sve, iz Microsofta se naglasilo da će posebnu zaštitu nakon svih noviteta i integracija imati aplikacije, prvenstveno internetski preglednici, koje se najviše napada. I sad sve to što je rečeno treba vidjeti u praksi.

Još iz kategorije

Fizičke trgovine koristit će tehnologiju kako bi što bolje upoznale kupce

Fizičke trgovine koristit će tehnologiju kako bi što bolje upoznale kupce

19.01.2018. komentiraj

U modernom svijetu uloga fizičkih trgovina sve je manja, budući da se kupci sve više okreću kupovini iz udobnosti svoga doma. No to ne znači da njihovi prihodi padaju, dapače rastu iz godine u godinu te se između 80 i 90 posto kupovine još uvijek obavlja u fizičkim trgovinama.

Grad Barcelona odbacuje Microsoft i prelazi na Linux i ostali softver otvorenog koda

Grad Barcelona odbacuje Microsoft i prelazi na Linux i ostali softver otvorenog koda

16.01.2018. komentiraj

Grad Barcelona donio je odluku odbaciti Microsoft i njegov prateći softver te se okrenuti Linuxu i Open Source softveru, što znači da su pripreme za migraciju započele, a ona bi trebala završiti do proljeća 2019. godine. Naravno, ta se odluka tiče samo službenih gradskih ureda, institucija i organizacija, a cilj je postići osjetne uštede. Također, na neuspjelom pokušaju Münchena nešto se naučilo i sama migracija neće biti toliko ubrzana ili nagla.

CES 2018: Boscheva rješenja za pametne gradove

CES 2018: Boscheva rješenja za pametne gradove

13.01.2018. komentiraj

Njemačka tvrtka Bosch na ovogodišnjem CES-u predstavlja svoja nova rješenja za pametne gradove. Ona obuhvaćaju rješenja od nove kompaktne jedinice koja mjeri i analizira kvalitetu zraka u stvarnom vremenu, preko sustava koji digitalno nadzire vodostaje rijeka i izdaje rano upozorenje na opasnost od poplave, sve do potpuno automatizirane usluge za pronalaženje parkirnih mjesta.