Kineski Foxconn putem IPO prikupio 4,3 milijarde dolara

Kineski Foxconn putem IPO prikupio 4,3 milijarde dolara

Foto: Wikipedia

Kineski Foxconn Industrial Internet Co. putem inicijalne javne ponude (IPO) na domaćem tržištu prikupio 4,3 milijarde američkih dolara i investitori mogu zadovoljno trljati ruke jer sav se novac ulaže u nove projekte, koji bi trebali donijeti dodatne prihode, a samim time i zaradu onima koji su uložili novac u kompaniju.

Konkretnije, podružnica Hon Hai Precision Industry Co., zadužena za proizvodnju iPhonea i Amazonovih tableta, bit će zadužena za osam novih projekata. S obzirom na dosadašnji uspjeh, teško je ne vjerovati da će ih biti još te da će sav uloženi novac na kraju biti isplaćen višestruko. Jer, osnivač te podružnice Terry Gou dosad je donosio sjajne poslovne odluke pa zato i jest milijarder, ima partnerstva s Appleom i Amazonom...

Nije ni to sve, uspio je dobiti potrebne dozvole za napraviti tvornicu zaduženu za proizvodnju zaslona - i to u Sjedinjenim Američkim Državama! Vrijedna je deset milijardi dolara, a osobno joj je zeleno svjetlo dao američki predsjednik Donald Trump.

A to je samo jedna od Foxconnovih podružnica, kao i tek jedan od mnogih dijelova poslovanja. Jer, ta kompanija radi industrijske internetske platforme, podatkovne centre, bavi se cloud računalstvom i uslugama, komunikacijama, rješenjima za Internet stvari (IoT) i mobilne mreže pete generacije (5G), umjetnu inteligenciju (AI) te na kraju, inteligentna rješenja za proizvodnju većih kapaciteta.

Na temelju svega toga, Foxconn je ostvario 56,35 milijardi dolara prihoda u 2017. godini, a neto profit iznosio je 2,53 milijarde dolara. Uostalom, zbog tih poslovnih rezultata nije bilo teško prikupiti 4,3 milijarde dolara potrebnih za daljnja ulaganja. Također, ako to ne bude dovoljno, Foxconn napominje da će projekte podupirati dizanjem bankovnog zajma. Prema tome se vidi koliko je bitno uspjeti s tih osam misterioznih projekata...

Još iz kategorije

Globalno istraživanje - najveći izazov marketinških stručnjaka je procesiranje podataka

Globalno istraživanje - najveći izazov marketinških stručnjaka je procesiranje podataka

24.05.2018. komentiraj

Znate li da svaki drugi marketinški stručnjak razmišlja o korištenju strojnog učenja i upravljanju podacima kao najvažnijim prioritetima u 2018. godini?

Oštar rast prihoda od automatizacije i monitoringa za pametne kuće

Oštar rast prihoda od automatizacije i monitoringa za pametne kuće

23.05.2018. komentiraj

Istraživanje Junipera pokazuje da povećano usvajanje pametnih sigurnosnih rješenja pokreće prihode automatizacije i monitoringa s procijenjenih 12 milijardi američkih dolara u ovoj godini na 45 milijardi dolara do 2023., što znači da će se ostvariti rast od 260 posto.

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

23.05.2018. komentiraj

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.