Ivana Smoljan Dobranović prešla u Repsly

Ivana Smoljan Dobranović prešla u Repsly

Foto: Repsly

Hrvatska ICT tvrtka Repsly, koja je dio svog poslovanja prebacila u SAD, ojačala je dio tima koji je smješten u Hrvatskoj. U upravnu strukturu inženjerskog dijela tvrtke, koji je smješten u Zagrebu, doveli su Ivanu Smoljan Dobranović, donedavnu menadžericu u S&T-u.

Ključna zadaća pozicije VP of Engineering, na koju je došla Smoljan Dobranović, je uskladiti aktivnosti i faze razvoja softvera s poslovnim ciljevima kompanije te je njezina uloga više menadžerska nego tehnička.

Repsly je došao do faze razvoja gdje ih čeka organizacijska i procesna transformacija što se i vidi po tome da je u ovoj godini u kompaniju došlo nekoliko iskusnih menadžera, a neka su menadžerska mjesta još uvijek slobodna te traje potraga za kvalitetnim kadrom. Osim na strani menadžmenta, tim se povećava i u dijelu razvoja softverskih rješenja.

"U Repsly me privukla kombinacija nekoliko ključnih faktora. Jedan od njih je prilika da radim na razvoju proizvoda i to u SaaS (Software as a Service) svijetu kojem je ključni kanal prodaje inbound marketing. Privukao me izuzetno energičan tim koji iza sebe ima već veliki uspjeh, a pred kojim opet leže izazovi kakve si samo može poželjeti svaki profesionalac koji ima želju za rastom, razvojem i stjecanjem iskustva u zanimljivim vremenima intenzivnog rasta kompanije i osvajanja novih tržišta", rekla je Smoljan Dobranović o svojoj novoj ulozi.

Dodala je kako joj startup okolina nije strana, budući da je radila u nekoliko startupa te bila i osnivačica jednog.

"Repsly ima vrhunski proizvod s ogromnim potencijalom te korisnicima u 70 zemalja svijeta. Naša platforma nikad ne spava te radimo u intenzivnom 24x7 režimu. Sve su to posebni profesionalni izazovi koje nudi rijetko koja tvrtka u Hrvatskoj te iskustva koja se u takvoj okolini stječu uglavnom se i traže negdje vani. Za mene je područje field activity managementa u CPG industriji, koja je Repslyjev fokus, također novo područje koje sa zadovoljstvom otkrivam", zaključila je Smoljan Dobranović.

Još iz kategorije

IBM-ova prodaja nadmašila prognoze, ali i dalje bilježi pad

IBM-ova prodaja nadmašila prognoze, ali i dalje bilježi pad

19.10.2017. komentiraj

IBM je u prethodnom kvartalu ostvario prodajne rezultate bolje od prognoza tržišnih analitičara. Taj je rast prodaje ponajviše pogurala grupacija koja se bavi većinom softverskih rješenja te kompanije.

Isporuke potrošačkih uređaja u 2018. će rasti, predviđa Gartner

Isporuke potrošačkih uređaja u 2018. će rasti, predviđa Gartner

19.10.2017. komentiraj

Ukupna svjetska isporuka PC-a, tableta i pametnih telefona u 2018. bi trebala rasti za dva posto u odnosu na ovu godinu te se očekuje prodaja ukupno 2,35 milijardi komada, navodi Gartner u svojoj novoj studiji. Ostvare li se ta predviđanja, bit će to najveći godišnji rast od 2015. Ipak, krivo je pretpostaviti da će se sav rast temeljiti isključivo na mobilnim telefonima.

Osam hrvatskih tvrtki među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

Osam hrvatskih tvrtki među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

19.10.2017. komentiraj

Osam hrvatskih tehnoloških poduzeća našlo se na ovogodišnjoj Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih u regiji srednje Europe po kriteriju prihoda. Osim toga, dvije su se tvrtke našle na popisu kategorije Zvijezde u usponu.