Ivana Smoljan Dobranović prešla u Repsly

Ivana Smoljan Dobranović prešla u Repsly

Foto: Repsly

Hrvatska ICT tvrtka Repsly, koja je dio svog poslovanja prebacila u SAD, ojačala je dio tima koji je smješten u Hrvatskoj. U upravnu strukturu inženjerskog dijela tvrtke, koji je smješten u Zagrebu, doveli su Ivanu Smoljan Dobranović, donedavnu menadžericu u S&T-u.

Ključna zadaća pozicije VP of Engineering, na koju je došla Smoljan Dobranović, je uskladiti aktivnosti i faze razvoja softvera s poslovnim ciljevima kompanije te je njezina uloga više menadžerska nego tehnička.

Repsly je došao do faze razvoja gdje ih čeka organizacijska i procesna transformacija što se i vidi po tome da je u ovoj godini u kompaniju došlo nekoliko iskusnih menadžera, a neka su menadžerska mjesta još uvijek slobodna te traje potraga za kvalitetnim kadrom. Osim na strani menadžmenta, tim se povećava i u dijelu razvoja softverskih rješenja.

"U Repsly me privukla kombinacija nekoliko ključnih faktora. Jedan od njih je prilika da radim na razvoju proizvoda i to u SaaS (Software as a Service) svijetu kojem je ključni kanal prodaje inbound marketing. Privukao me izuzetno energičan tim koji iza sebe ima već veliki uspjeh, a pred kojim opet leže izazovi kakve si samo može poželjeti svaki profesionalac koji ima želju za rastom, razvojem i stjecanjem iskustva u zanimljivim vremenima intenzivnog rasta kompanije i osvajanja novih tržišta", rekla je Smoljan Dobranović o svojoj novoj ulozi.

Dodala je kako joj startup okolina nije strana, budući da je radila u nekoliko startupa te bila i osnivačica jednog.

"Repsly ima vrhunski proizvod s ogromnim potencijalom te korisnicima u 70 zemalja svijeta. Naša platforma nikad ne spava te radimo u intenzivnom 24x7 režimu. Sve su to posebni profesionalni izazovi koje nudi rijetko koja tvrtka u Hrvatskoj te iskustva koja se u takvoj okolini stječu uglavnom se i traže negdje vani. Za mene je područje field activity managementa u CPG industriji, koja je Repslyjev fokus, također novo područje koje sa zadovoljstvom otkrivam", zaključila je Smoljan Dobranović.

Još iz kategorije

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

21.04.2018. komentiraj

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

Vlada ukida još jedan set parafiskalnih nameta poduzetnicima

21.04.2018. komentiraj

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o razvrstavanju poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. − NKD 2007., od 21. travnja 2018. ukida se obveza plaćanja svih naknada poslovnih subjekata vezanih za Registar poslovnih subjekata Državnog zavoda za statistiku koje se odnose na upis/promjenu/brisanje/prijepis Obavijesti o razvrstavanju prema NKD-u i Eurocertifikatu (Obavijest o razvrstavanju na engleskom jeziku).

Kakva je razlika u plaćama muškaraca i žena u Europi

Kakva je razlika u plaćama muškaraca i žena u Europi

20.04.2018. komentiraj

Na svjetskoj razini razlika u plaći muškaraca i žena bitno se razlikuju, posebno kad pogledamo Južnu Koreju i Japan gdje ljepši spol u prosjeku ima trećinu slabija mjesečna primanja. U Europi razlika nije tolika, ali svejedno je osjetna, što brojke Statistisches Bundesamta zorno pokazuju.