IDC zatvara ured u Hrvatskoj

IDC zatvara ured u Hrvatskoj

Foto: Fotolia ilustracija

Jedna od najvećih analitičkih kuća na svijetu koja se bavi analizom tehnološkog i IT sektora IDC-a odlučila se na reorganizaciju koja je zahvatila i Hrvatsku. To zapravo znači, kako saznaje ICTbusiness.info, preustroj i zatvaranje lokalnog hrvatskog ureda nakon 16 godina rada. Pritom treba naglasiti kako je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom preuzo IDC-ev ured iz Beograda.

Prema dostupnim informacijama razloge ovakvoj odluci treba tražiti u činienici da ured nije bio profitabilan. Dio zaposlenika IDC-a u Hrvatskoj je dobio otkaze, dok je drugi dio na regionalnim funkcijama i nastavit će raditi za IDC. To zapravo znači zatvaranje lokalnog ureda jer neće biti više analitičara koji će pratiti samo hrvatsko tržište koje zbog veličine i reorganizacije IDC-a im nije toliko zanimljivo.

Upitali smo u IDC-ovom uredu u Beogradu o točnim razlozima ovakvog zatvaranja ureda u Hrvatskoj nakon 16 godina poslovanja kao dio IDC-a, a još prije toga još i pod IDC brandom, no do trenutka objave ovog teksta službeni odgovor nismo dobili.

S obzirom na to da je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom IDC-a preuzeo ured IDC-a iz Beograda, za očekivati je da će IDC nastaviti pratiti i hrvatsko IT tržište, ali gotovo sigurno s puno manjim intenzitetom nego dosad.

Ovim gašenjem ureda u Hrvatskoj vjerojatno se gasi i IDC CIO klub kao i dodjela godišnje nagrade najboljim projektima i direktorima informatike u Hrvatskoj odnosno IDC CIO Awards. Ovo nisu baš najpovoljnije vijesti za hrvatsko tržište.

Još iz kategorije

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

ENT nastavlja sa stabilnim poslovanjem

23.02.2018. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2017. prihode od prodaje u iznosu od 1.481,6 milijuna kuna, 6,9% manje u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 18,7%, usluge za Ericsson 62,5% (od toga 12,1% čine usluge upravljanja u Hrvatskoj), dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 18,8%. Prodaja u segmentu Mreža iznosi 739,3 milijuna kuna (2016.: 806,5 milijuna kuna), u segmentu Digitalnih usluga 559,6 milijuna kuna (2016.: 593,1 milijuna kuna), u segmentu Usluga upravljanja 178,9 milijuna kuna (2016.: 185,9 milijuna kuna), ostalo 3,8 milijuna kuna (2016.: 6,1 milijuna kuna). Bruto dobit iznosi 150,9 milijuna kuna (2016.: 189,8 milijuna kuna), što je manje za 20,5% u odnosu na prethodnu godine. Bruto marža bilježi pad na 10,2% (2016.: 11,9%), kao posljedica rezerviranja i  prilagodbi po projektu s kupcem te negativnog utjecaja tečajnih razlika.

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

23.02.2018. komentiraj

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

Logitech proglašen jednom od deset najinovativnijih tvrtki

23.02.2018. komentiraj

Magazin Fast Company na svoju je listu deset najinovativnijih kompanija u području dizajna uvrstio i poznatog proizvođača periferije Logitech. Fast Company vodeći je američki poslovni magazin s fokusom na inovaciju u tehnologiji, biznisu i dizajnu. Ljestvicu najinovativnijih tvrtki uređuje više od trideset urednika, novinara i suradnika magazina. Prijavilo se više od 1.500 tvrtki iz cijelog svijeta, a odabrano ih je samo deset.