IDC zatvara ured u Hrvatskoj

IDC zatvara ured u Hrvatskoj

Foto: Fotolia ilustracija

Jedna od najvećih analitičkih kuća na svijetu koja se bavi analizom tehnološkog i IT sektora IDC-a odlučila se na reorganizaciju koja je zahvatila i Hrvatsku. To zapravo znači, kako saznaje ICTbusiness.info, preustroj i zatvaranje lokalnog hrvatskog ureda nakon 16 godina rada. Pritom treba naglasiti kako je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom preuzo IDC-ev ured iz Beograda.

Prema dostupnim informacijama razloge ovakvoj odluci treba tražiti u činienici da ured nije bio profitabilan. Dio zaposlenika IDC-a u Hrvatskoj je dobio otkaze, dok je drugi dio na regionalnim funkcijama i nastavit će raditi za IDC. To zapravo znači zatvaranje lokalnog ureda jer neće biti više analitičara koji će pratiti samo hrvatsko tržište koje zbog veličine i reorganizacije IDC-a im nije toliko zanimljivo.

Upitali smo u IDC-ovom uredu u Beogradu o točnim razlozima ovakvog zatvaranja ureda u Hrvatskoj nakon 16 godina poslovanja kao dio IDC-a, a još prije toga još i pod IDC brandom, no do trenutka objave ovog teksta službeni odgovor nismo dobili.

S obzirom na to da je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom IDC-a preuzeo ured IDC-a iz Beograda, za očekivati je da će IDC nastaviti pratiti i hrvatsko IT tržište, ali gotovo sigurno s puno manjim intenzitetom nego dosad.

Ovim gašenjem ureda u Hrvatskoj vjerojatno se gasi i IDC CIO klub kao i dodjela godišnje nagrade najboljim projektima i direktorima informatike u Hrvatskoj odnosno IDC CIO Awards. Ovo nisu baš najpovoljnije vijesti za hrvatsko tržište.

Još iz kategorije

Apple potvrdio kupovinu servisa Shazam

Apple potvrdio kupovinu servisa Shazam

12.12.2017. komentiraj

Jedan od ranih hitova među aplikacijama na iPhoneu bio je servis Shazam koji je nakon samo nekoliko taktova prepoznavao o kojoj se pjesmi radi. Apple je početkom ovog tjedna kupio istoimenu tvrtku kako bi ojačao tržišnu poziciju svoje Music usluge.

Tržište Interneta stvari do 2021. vrijedit će 1,1 bilijuna dolara

Tržište Interneta stvari do 2021. vrijedit će 1,1 bilijuna dolara

12.12.2017. komentiraj

Internet stvari (IoT) raste konstantno, a s dolaskom mobilne mreže pete generacije (5G), stvari će krenuti nevjerojatnom brzinom prema naprijed pa IDC procjenjuje da će kompletno tržište koje ga se tiče do 2021. godine vrijediti 1,1 bilijuna američkih dolara.

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

11.12.2017. komentiraj

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.