Otvoren program Startup Factory Zagreb

Otvoren program Startup Factory Zagreb

Svečano je otvoren program Startup Factory Zagreb 2017. kojeg organizira zagrebački Tehnološki park. Kroz taj će program 16 inovativnih timova razvijati svoja pametna gradska rješenja usmjerena rastu kvalitete života u gradu Zagrebu, ali i mnogo šire.

Startupima koji su ušli u program osigurani su odlični uvjeti za poslovanje u fazi razvoja te širenje njihova poslovanja na postojeća i nova tržišta. Izabranim timovima kroz program je omogućena sveobuhvatna podrška u kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja.

„Naši mladi, inovativni i obrazovani ljudi imaju mnogo briljantnih poduzetničkih ideja s potencijalom stvaranja velikih uspjeha. Kada mlad čovjek ima ideju, znanje i obrazovanje potrebno ga je uputiti i pomoći mu da tu ideju pretvori u projekt od kojeg će moći stvoriti svoju egzistenciju. Za razvoj dobre ideje startup poduzetnicima potrebna je infrastruktura te lakši i jednostavniji pristup znanjima kroz edukaciju, savjetovanje i mentoriranje te financijsku pomoć. Svi ovi parametri osigurani su kroz ovaj predakceleracijski program“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Timovi su raspoređeni prema tematskim područjima. Tako će Advene i Smart Energy Aquaponics Applications razvijati u sferi pametne energije, dok će se pametnom mobilnošću baviti startupi Flow, WePark, Hubbig i Smart Parking System Zagreb. U kategoriji pametnog življenja rješenja će raditi My Rent, Medinel, Modulos, Technically Advanced Biomedicine i Pickup Solutions, a Trakbar, Basetrip, Bok Bot, VR Pole i Divan ponudit će svoju viziju pametnog turizma.

„Svaki uspješan poduzetnički pothvat započinje dobrom idejom. Kroz Startup Factory Zagreb program ovdje smo kako bi izabranim timovima pomogli pri konverziji ideja u održive poduzetničke pothvate. Uz mentore, edukaciju, infrastrukturnu, financijsku i ostalu pomoć vjerujemo kako ćemo zajedničkim snagama i angažmanom u tome i uspjeti“, rekao je na svečanosti direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić.

Još iz kategorije

Savjeti za bolje pregovaranje

Savjeti za bolje pregovaranje

20.02.2018. komentiraj

Umjetnost pregovaranja nešto je s čime se ipak treba roditi, ali nije nemoguće naučiti biti što bolji pa da u prvoj sljedećoj prilici ne bi došlo do neke katastrofalne pogreške koja bi mogla stajati mnogo novca.

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

16.02.2018. komentiraj

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda. Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

Zapošljavate? Ova pitanja trebali bi pitati kandidate prilikom intervjua za posao

15.02.2018. komentiraj

Pronaći idealnog zaposlenika nije nimalo lak zadatak, a i kad ga pronađete često to otkrijete tek s vremenom. Zato prilikom intervjua za posao morate postaviti prava pitanja te na temelju odgovora imati poprilično dobar pokazatelj tko bi mogao biti idealan za vaš tim te u konačnici donijeti napredak u poslovanju.