Otvoren program Startup Factory Zagreb

Otvoren program Startup Factory Zagreb

Svečano je otvoren program Startup Factory Zagreb 2017. kojeg organizira zagrebački Tehnološki park. Kroz taj će program 16 inovativnih timova razvijati svoja pametna gradska rješenja usmjerena rastu kvalitete života u gradu Zagrebu, ali i mnogo šire.

Startupima koji su ušli u program osigurani su odlični uvjeti za poslovanje u fazi razvoja te širenje njihova poslovanja na postojeća i nova tržišta. Izabranim timovima kroz program je omogućena sveobuhvatna podrška u kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja.

„Naši mladi, inovativni i obrazovani ljudi imaju mnogo briljantnih poduzetničkih ideja s potencijalom stvaranja velikih uspjeha. Kada mlad čovjek ima ideju, znanje i obrazovanje potrebno ga je uputiti i pomoći mu da tu ideju pretvori u projekt od kojeg će moći stvoriti svoju egzistenciju. Za razvoj dobre ideje startup poduzetnicima potrebna je infrastruktura te lakši i jednostavniji pristup znanjima kroz edukaciju, savjetovanje i mentoriranje te financijsku pomoć. Svi ovi parametri osigurani su kroz ovaj predakceleracijski program“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Timovi su raspoređeni prema tematskim područjima. Tako će Advene i Smart Energy Aquaponics Applications razvijati u sferi pametne energije, dok će se pametnom mobilnošću baviti startupi Flow, WePark, Hubbig i Smart Parking System Zagreb. U kategoriji pametnog življenja rješenja će raditi My Rent, Medinel, Modulos, Technically Advanced Biomedicine i Pickup Solutions, a Trakbar, Basetrip, Bok Bot, VR Pole i Divan ponudit će svoju viziju pametnog turizma.

„Svaki uspješan poduzetnički pothvat započinje dobrom idejom. Kroz Startup Factory Zagreb program ovdje smo kako bi izabranim timovima pomogli pri konverziji ideja u održive poduzetničke pothvate. Uz mentore, edukaciju, infrastrukturnu, financijsku i ostalu pomoć vjerujemo kako ćemo zajedničkim snagama i angažmanom u tome i uspjeti“, rekao je na svečanosti direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić.

Još iz kategorije

Pet savjeta za izvući najviše radeći od kuće

Pet savjeta za izvući najviše radeći od kuće

18.10.2017. komentiraj

Rad od kuće moće biti pravo blagostanje, posebno onima koji su navikli raditi u uredima s mnogo ljudi, mnogo odvraćanja pažnje, mnogo buke i nedostatka komfora koji imamo dok smo u našem mirnom, izabranom i ugodnom okruženju kakvo dom pruža. Ali mnogi se zanesu u tim trenucima i posao zbog toga pati.

Zaba objavila besplatan vodič za digitalno poslovanje

Zaba objavila besplatan vodič za digitalno poslovanje

12.10.2017. komentiraj

Bez digitalne pismenosti današnje poslovanje postaje nezamislivo i neodrživo. Dinamične promjene u digitalnome svijetu zahtijevaju kontinuirano usvajanje novih digitalnih znanja te njihovu primjenu.

Greške koje startupi gotovo uvijek rade, a mogu ih izbjeći

Greške koje startupi gotovo uvijek rade, a mogu ih izbjeći

06.10.2017. komentiraj

Tržište je neumoljivo i od svih startupa koji se pokrenu, njih 75 posto propada. To moraju znati svi koji se odlučuju pokrenuti novi posao. A da bi učinili doslovno sve da izbjegnu biti u te tri četvrtine onih koji pognute glave napuštaju poslovni svijet, potrebno je znati neke stvari.