Otvoren program Startup Factory Zagreb

Otvoren program Startup Factory Zagreb

Svečano je otvoren program Startup Factory Zagreb 2017. kojeg organizira zagrebački Tehnološki park. Kroz taj će program 16 inovativnih timova razvijati svoja pametna gradska rješenja usmjerena rastu kvalitete života u gradu Zagrebu, ali i mnogo šire.

Startupima koji su ušli u program osigurani su odlični uvjeti za poslovanje u fazi razvoja te širenje njihova poslovanja na postojeća i nova tržišta. Izabranim timovima kroz program je omogućena sveobuhvatna podrška u kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja.

„Naši mladi, inovativni i obrazovani ljudi imaju mnogo briljantnih poduzetničkih ideja s potencijalom stvaranja velikih uspjeha. Kada mlad čovjek ima ideju, znanje i obrazovanje potrebno ga je uputiti i pomoći mu da tu ideju pretvori u projekt od kojeg će moći stvoriti svoju egzistenciju. Za razvoj dobre ideje startup poduzetnicima potrebna je infrastruktura te lakši i jednostavniji pristup znanjima kroz edukaciju, savjetovanje i mentoriranje te financijsku pomoć. Svi ovi parametri osigurani su kroz ovaj predakceleracijski program“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Timovi su raspoređeni prema tematskim područjima. Tako će Advene i Smart Energy Aquaponics Applications razvijati u sferi pametne energije, dok će se pametnom mobilnošću baviti startupi Flow, WePark, Hubbig i Smart Parking System Zagreb. U kategoriji pametnog življenja rješenja će raditi My Rent, Medinel, Modulos, Technically Advanced Biomedicine i Pickup Solutions, a Trakbar, Basetrip, Bok Bot, VR Pole i Divan ponudit će svoju viziju pametnog turizma.

„Svaki uspješan poduzetnički pothvat započinje dobrom idejom. Kroz Startup Factory Zagreb program ovdje smo kako bi izabranim timovima pomogli pri konverziji ideja u održive poduzetničke pothvate. Uz mentore, edukaciju, infrastrukturnu, financijsku i ostalu pomoć vjerujemo kako ćemo zajedničkim snagama i angažmanom u tome i uspjeti“, rekao je na svečanosti direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić.

Još iz kategorije

Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

13.12.2017. komentiraj

Uz podršku Grada Zagreba, Razvojna agencija Zagreb u listopadu je po drugi put pokrenula Startup Factory Zagreb, prvi no equity (bez ulaska u vlasničku strukturu) predakceleracijski program u Hrvatskoj. Cilj Programa je osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog te uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja fokusirana na četiri glavna tematska područja, Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.

Prezentacija projekta EDEA za mlade koji potiče samozapošljavanje i poduzetništvo

Prezentacija projekta EDEA za mlade koji potiče samozapošljavanje i poduzetništvo

07.12.2017. komentiraj

Ovog petka 8.12. u 18 sati u prostoru BIZkoshnice coworking prostora na zagrebačkom Britancu održava se prezentacija projekta EDEA, koji u Hrvatskoj provodi Institut za kreativno obrazovanje.

Booking.com udvostručuje potporu startupima i projektima u održivom turizmu

Booking.com udvostručuje potporu startupima i projektima u održivom turizmu

05.12.2017. komentiraj

Tvrtka Booking.com najavila je program Booking Booster 2018, trotjedni program za podršku tvrtkama u početnoj fazi razvoja koje djeluju u sektoru održivog turizma. Uz novčanu potporu od ukupno 2 milijuna eura, Booking.com najavljuje kako planira dodatno proširiti svoje napore za podršku tvrtkama i pojedincima na području održivog turizma dvjema novim inicijativama, čime bi se ukupni iznos osigurane potpore u 2018. popeo na 4 milijuna eura.