Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Foto: Microsoft

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda.

Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Startupi su generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta. Novi program osmišljen je s ciljem da pomogne startup tvrtkama ostvariti bolju prodaju prema novim kupcima, industrijama i tržištima, omogućiti brze inovacije s pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima te dati pristup pravim resursima u pravo vrijeme.

Program će pomagati startupe kroz Microsoft Reactors, fizičke prostore u kojima će se okupljati poduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice općenito, kako bi se povezivali, učili i dijelili. Tijekom sljedećih mjeseci otvorit će se takvi prostori u Londonu, Sydneyu, Tel Avivu, Berlinu, Šangaju te Pekingu. Oni će se pridružiti postojećim lokacijama u Redmondu, Seattleu, San Franciscu i New Yorku.

Pomoć će se očitovati i kroz pristup programu Microsoft ScaleUp koji pomaže startupima u Seriji A i kasnijim fazama da postignu optimalnu tržišnu dimenziju i veličinu, poboljšaju infrastrukturu i izgrade poslovanje temeljeno na uslugama Azure i Microsoft Dynamics. Također će im ponuditi i povezivanje s investicijskim timom za strateški poduzetnički kapital čiji je zadatak biti aktivan partner u ključnim fazama rasta startup tvrtke, a koji obično ulaže između Serije A i D.

Još iz kategorije

Sve više žena aktivno ostvaruje svoje ciljeve u karijeri, ali još ima stvari za popraviti

Sve više žena aktivno ostvaruje svoje ciljeve u karijeri, ali još ima stvari za popraviti

22.03.2018. komentiraj

PwC je objavio rezultate istraživanja kojim su pokušali doznati iskustva i želje žena vezanih uz razvoj karijere. Izvješće „Time to talk: what has to change for women at work“ otkriva da su žene samouvjerene, ambiciozne i spremne za sljedeći korak, no mnoge od njih ne vjeruju u ono što im poslodavci govore o razvoju karijere i promaknućima ili što pomaže ili šteti njihovoj karijeri.

Rakuten i Techstars zajedno podržavaju startupe

Rakuten i Techstars zajedno podržavaju startupe

19.03.2018. komentiraj

Kao dio projekta promoviranja uzajamno korisne suradnje s developerskim zajednicama, Rakuten je najavio novi akceleratorski program koji će poslužiti kao podrška startupima diljem svijeta. Program nazvan Rakuten akcelerator trebao bi pomoći otkriti i podržati rad poduzetnika u početnim stadijima razvoja poslovanja.

Kako napisati dobar poslovni plan

Kako napisati dobar poslovni plan

14.03.2018. komentiraj

Pokretanje posla nemoguće je bez poslovnog plana i što je on bolji, to su veće šanse da će posao krenuti bolje. Naravno, on ne garantira uspjeh, ali garantira bezbrižniji i bolji početak, što znači da je jako bitno kako ga napraviti na najbolji mogući način.