IT muče problemi s performansama u često bezglavoj trci za digitalizacijom

IT muče problemi s performansama u često bezglavoj trci za digitalizacijom

Foto: Fotolia

Tranzicija u digitalno doba događa se već par godina, kad su kompanije u pitanju, a to itekako utječe na njihove IT sektore, koji više ne uživaju jednaku pažnju, privilegije, ljudstvo i proračun. U takvoj situaciji dolazi do problema, a oni se odražavaju i na samu „digitaliju“ koju lideri kompanija žele uvesti.

Naime, s obzirom da se sve skupa "gura" do krajnjih limita, problemi s radom su učestali i trenutno zauzimaju četvrtinu radnog vremena IT profesionalaca u poslovnom sektoru. To uzima previše vremena jer konstantno se baviti zastojima, kvarovima, nedostatkom brzine i efikasnosti skreće pažnju s konkretnog posla i samim time utječe na razvoj. Ukratko, lideri kompanija napravili su grešku kakvu čine valjda oduvijek - napravili su rezove i odlučili štedjeti na ljudstvu pa sad pate na dvije strane i zapravo su u situaciji koja se može opisati kao "dvosjekli mač".

Ne treba čuditi što motivacija zaposlenih pada, prenatrpani su poslom i stresa je više no ikad jer konstantno su pritisnuti rokovima, a ne rade u uvjetima koji bi se mogli nazvati zadovoljavajućima. Uz to, njih čak 75 posto tvrdi da nemaju samopouzdanja kad treba riješiti neke od problema s performansama digitalnog dijela poslovanja. Nije to mali broj jer Dynatrace je proveo istraživanje nad 1239 IT zaposlenika u Sjedinjenim Američkim Državama i zapravo ukazao na ozbiljan problem.

U takvoj situaciji, osim stresa, gubi se mnogo korisnog vremena pa tako godišnje IT profesionalci gube 522 sata na rješavanje problema koji se praktički ne bi trebali pojavljivati u normalnim okolnostima, a softverski developeri čak 548 sati godišnje. Nije ni to sve, u marketingu se gubi 470 sati, a u službama za korisnike 496 sati godišnje.

Da su lideri kompanija i organizacija poslušali savjete i prije tranzicije obavili edukacije zaposlenika, napravili realnu strategiju te krenuli s implementacijom novih tehnologija, izbjegli bi zastoje i probleme koji se sad rješavaju u hodu te oduzimaju više vremena i novca no što bi pravovremena ulaganja ikad oduzela...

Još iz kategorije

CES 2018: Vašar tehnologije u Las Vegasu, uspjeh koji je vrlo teško postići

CES 2018: Vašar tehnologije u Las Vegasu, uspjeh koji je vrlo teško postići

17.01.2018. komentiraj

Više od 3900 izlagača, 185 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, 255,48 tisuća četvornih metara izložbenog prostora i ove godine obilježili su jedan od najvećih svjetskih sajmova tehnologije. Ogromnim prostorima klasičnog izložbenog dijela treba pribrojati dodatne postave u hotelima i to u dvoranama i sobama, restoranima, ali i sajmove unutar sajma kao što su Digital Experience! i Showstoppers. Sve je to ipak premaleno jer CES raste. Uz to, CES je u Las Vegasu postao peti po veličini sajam automobila u SAD-u.

INOVACIJA …  demo verzija „Obrnute učionice“

INOVACIJA … demo verzija „Obrnute učionice“

16.01.2018. komentiraj

U prošloj smo kolumni naveli  10 osnovnih koraka  koje treba učiniti pri implementaciji „Flipped Classroom“ (FC)  u nastavu. Na korak 1. – uspostavu FC kao službeno priznate metode. Pojedinačno nastavnici naravno teško mogu utjecati na  državne obrazovne vlasti (Ministarstva znanosti i obrazovanja). Eksperimentalno je moguće primijeniti FC uz dozvolu  određene institucije: škola, fakultet., No u slučaju nekog prigovora (nezadovoljni učenik/student, roditelj) može doći do problema zbog „non-compliance“-a.

Pametni satovi su cool, ali nisu baš popularni kod korisnika

Pametni satovi su cool, ali nisu baš popularni kod korisnika

15.01.2018. komentiraj

Pametni satovi imaju milijune korisnika koji ih obožavaju i ne misle odustati od njih. To je odlično i potvrđuje da ti uređaji imaju određenu vrijednost, ali... Pametni telefoni, računala, televizori, igrače konzole i "tradicionalni" satovi imaju milijarde korisnika. Teško je naći dom na svijetu u kojem nije barem jedna od ovih stvarčica, a najčešće su sve. I tu je problem, pametni satovi su trebali biti to.