Phishing je najvjerojatniji način na koji će vaš korisnički račun biti ukraden

Phishing je najvjerojatniji način na koji će vaš korisnički račun biti ukraden

Foto: Shutterstock

Google mnogo vremena i novca ulaže u sigurnost na internetu, a posebno je značajno to što se trudi educirati korisnike kako se ponašati da ne bi završili u problemima koji podrazumijevaju i krađu korisničkog računa. No, prvo je Google morao sam shvatiti kakvim metodama se hakeri najuspješnije služe da bi uspjeli napraviti sve što žele.

Stoga je napravljeno istraživanje 'crnog tržišta' u trajanju od ožujka 2016. do ožujka 2017. i zaključeno je da "phishing" još uvijek među hakerima jest najuspješnija metoda za napade na korisnike. Ali, vrlo su uspješne i metode kao "keylogging" ili "treća strana" koja od korisnika zahtijeva instalaciju neprovjerenih programa, aplikacija, softvera svih vrsta... pa na taj način hakeri dolaze do cilja.

Konkretno, 788 tisuća povjerljivih podataka hakeri su uspjeli pridobiti služeći se "keylogger" metodom, 12 milijuna računa ukradeno je zahvaljujući phishingu, a 3,3 milijardi korisničkih računa zabilježilo je pokušaje napada kroz "treću stranu". Ukupno, 12 posto od te brojke koristilo je Gmail kao korisničko ime, a njih sedam posto koristilo je identičnu lozinku te se na taj način ponudilo hakerima da uzmu sve što žele vrlo jednostavno.

Srećom, Google ima zaštitu pri pokušaju prvog spajanja na korisnički račun s uređaja koji je dotad nezabilježen da su korisnici na vrijeme znali kad bi se događalo nešto sumnjivo. Također, Google je otkrio da phishing alati uspješno prikupljaju i IP adrese svoji žrtava u 82 posto slučajeva, a keyloggeri u 74 posto slučajeva. Uz to, alati kojima se koriste mogu prikupiti brojeve mobilnih uređaja, njihove serijske brojeve i model. Potom se na taj način može potvrditi račun u koji žele provaliti.

Iako Google nudi kvalitetnu zaštitu, svejedno upozorava korisnike da mijenjaju lozinke češće, da ne koriste identične na više mjesta i da imaju dvostruku provjeru pri spajanju na korisnički račun. Kad jedna od najvećih kompanija da takve savjete, onda je jasno koliko opasno može biti ponašati se nonšalantno i ne misliti dovoljno na zaštitu.

Još iz kategorije

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

19.01.2018. komentiraj

Google je odlučio napraviti najveće izmjene pravila oglašavanja na YouTubeu još od osnutka tog servisa. To je još jedan konkretan pokušaj da odgovore na stalne pritužbe oglašivača. Tako će YouTube od sada imati puno strože kriterije za vrste video snimaka koji mogu zaraditi novac od tog servisa te će predstaviti novi način odobravanja videa koje će ponuditi oglašivačima, navodi se u priopćenju.

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

19.01.2018. komentiraj

Facebook Messenger u posljednje vrijeme korisnicima čini podosta problema otkazivanjem suradnje kad su spojeni na bežični internet, ali i bez toga poruke znaju kasniti, notifikacije također, postoji osjetni lag i aplikacija se ruši s vremena na vrijeme. Svega toga svjesni su u Facebooku te najavljuju pojednostavljenje Messengera.

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

18.01.2018. komentiraj

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor osvojio je treće mjesto i  nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Riječ je o svečanoj dodjeli nagrada koja je održana sinoć u Madridu u sklopu sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Nagradu je primio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među svim finalistima jedini nominirani hrvatski projekt.