Na kojim društvenim mrežama Amerikanci najviše provode vremena?

Na kojim društvenim mrežama Amerikanci najviše provode vremena?

Foto: Shutterstock

Društvene mreže na kojima Amerikanci provode najviše vremena uistinu su zanimljive jer osim Facebooka, Instagrama i Twittera, pokazuju neke navike koje ostatak svijeta još ne poznaje. Istraživanje na ovu temu proveo je Verto Analytics i tiče se trećeg kvartala ove godine.

U njemu se obuhvatilo koliko prosječno minuta korisnici provedu na nekoj od društvenih mreža mjesečno. Čak 1040 minuta provede se na Grindru, društvenoj mreži koja služi za pronalazak homoseksualnih i biseksualnih partnera. A odnosi se na muškarce. Tek nakon Grindra dolazi Facebook, na kojem se prosječno unutar 30 dana provede 899 minuta na američkim mobilnim uređajima.

Potom slijedi još jedna aplikacija za pronalazak homoseksualnih i(li) biseksualnih muškaraca, a zove se Growlr i na njoj se prosječno provodi 665 minuta mjesečno. Nakon toga slijedi drastičan pad po pitanju provedenog vremena. Jer, na Reddit se troši 305 minuta mjesečno, na Snapchat 242 minute, na Tumblr 233 minute, na Instagram 206 minuta i na Twitter 176 minuta.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

23.02.2018. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump iznimno je aktivan na Twitteru i on mu od dolaska na političku scenu služi kao način obraćanja ne samo domaćoj već i svjetskoj javnosti. Način na koji to čini često je kontroverzan i provokativan pa izaziva pažnju, ali svejedno nije ni blizu broju pratitelja na Twitteru kao što je njegov prethodnik Barack Obama.

Nova Iskonova rješenja

Nova Iskonova rješenja

22.02.2018. komentiraj

Umjetna inteligencija, strojno učenje i Internet stvari su tehnološki trendovi na koje se ove godine klade baš sve velike konzultantske kuće. Pronalazimo im niz primjena u poslovanju, dok ih u domove primamo na ljestvici od „prilično sramežljivo“ do „nikako“. Razloga je mnogo, a najčešći su nedostupnost, previsoke cijene pametnih uređaja ili nedostatak specifičnih tehničkih znanja za njihovo uspješno korištenje.

Više od četvrtine djece na internetu izloženo seksualnom sadržaju, nasilju i govoru mržnje

Više od četvrtine djece na internetu izloženo seksualnom sadržaju, nasilju i govoru mržnje

22.02.2018. komentiraj

Prošle godine je više od četvrtine djece u dobi od 9 do 17 godina bilo izloženo seksualnom sadržaju na internetu, a gotovo polovina djece bila je povremeno izložena seksualnim sadržajima putem televizije, filma, časopisa ili knjige.