Društvene mreže nisu ubile e-mail, ali su ga značajno promijenile

Društvene mreže nisu ubile e-mail, ali su ga značajno promijenile

Foto: Fotolia

Društvene mreže donijele su mnogo promjena u digitalnu stvarnosti. Ponajprije se misli na to što su uklonile nekadašnju potrebu za blogovima, forumima i općenito “specijaliziranim” mjestima za druženje, ali i komunikaciju. No, e-mail je i dalje postojan, održava se unatoč svemu. Iako, ruku na srce, društvene mreže ga jesu promijenile.

Naime, elektronička pošta postoji već 45 godina, a popularna je u svijetu posljednjih 25. Nekako je uvijek bila način na koji bi se ujedinila komunikacija. Postojali su chatovi, postojale su poruke na mobilnim uređajima, kao i razni drugi alati prije samog dolaska društvenih mreža, ali e-mail se nekako usporedo razvijao i održavao bez ikakvih problema. Slično je i sad. Samo, kako društvene mreže mijenjaju e-mail?

One su prvenstveno osobnije prirode i najčešće odvojene od posla kojim se netko bavi, što e-mailu daje jednu privatniju notu u smjeru dalje od privatnog života. Zvuči komplicirano, ali uzmite svoje primjere. Komunikacija e-mailom i dalje je sastavni dio svakog poslovanja jer na taj način lako možete "implementirati" ne baš bliske osobe u vaše okruženje. Kroz društvene mreže bi to ipak bilo nepraktično. Također, ukoliko ste s nekime baš bliski često ćete koristiti e-mail kako biste zadržali tu privatniju notu.

Svjesni su tog i poslužitelji kao Google ili Microsoft pa uz jendnostavno povezivanje e-mail računom možete napraviti registraciju na svaku relevantniju web stranicu ili društvenu mrežu na svijetu. To je sjajno jer e-mail ipak ne mora sadržavati sve vaše privatne podatke, kao što to u principu sačinjavaju društvene mreže.

Naravno, nije ni to sve, e-mail ima službeniju notu pa služi za potvrdu novčanih transakcija i na njega se oslanjate kad tražite izgubljene lozinke. Dakle, itekako je živa ta "stara" platforma i razvija se kako se razvija sve oko nje. Još uvijek više nego uspješno.

Još iz kategorije

HUB upozorava na lažne oglase za jeftinu kupnju uoči Black Friday shopping vikenda

HUB upozorava na lažne oglase za jeftinu kupnju uoči Black Friday shopping vikenda

23.11.2017. komentiraj

Zbog porasta prijevara i znatno većeg broja lažnih web oglasa uoči ovogodišnjeg svjetskog shopping vikenda „Black Friday“, Hrvatska udruga banaka i njezine članice izdavatelji kartica upozoravaju svoje korisnike da provjere vjerodostojnost oglasa koji privlače na iznimno povoljnu on line kupnju, ali ih pritom izlažu zloupotrebi i neovlaštenom uzimanju osobnih podataka.

Gotovo svaka od 500 najpopularnijih web stranica na svijetu prati sve što pišete

Gotovo svaka od 500 najpopularnijih web stranica na svijetu prati sve što pišete

23.11.2017. komentiraj

Stručnjaci na prestižnom američkom sveučilištu Princeton otkritli su poražavajuć podatak, koji pokazuje da 482 od pet stotina najpopularnijih web stranica na svijetu prati sve što korisnici pišu dok su na njima te to brižno pohranjuju i koriste u analizama potrebnima za bolji plasman raznih proizvoda ili prilagodbu korisnicima.

Uber je više od godinu dana skrivao veliki hakerski napad

Uber je više od godinu dana skrivao veliki hakerski napad

23.11.2017. komentiraj

Hakeri su Uberu ukrali podatke više od 57 milijuna klijenata, a tvrtka je taj događaj zataškavala više od godinu dana. Ovog tjedna otpušteni su šef sigurnosti Joe Sullivan i jedan od njegovih zamjenika upravo zbog prikrivanja tog događaja.