Društvene mreže nisu ubile e-mail, ali su ga značajno promijenile

Društvene mreže nisu ubile e-mail, ali su ga značajno promijenile

Foto: Fotolia

Društvene mreže donijele su mnogo promjena u digitalnu stvarnosti. Ponajprije se misli na to što su uklonile nekadašnju potrebu za blogovima, forumima i općenito “specijaliziranim” mjestima za druženje, ali i komunikaciju. No, e-mail je i dalje postojan, održava se unatoč svemu. Iako, ruku na srce, društvene mreže ga jesu promijenile.

Naime, elektronička pošta postoji već 45 godina, a popularna je u svijetu posljednjih 25. Nekako je uvijek bila način na koji bi se ujedinila komunikacija. Postojali su chatovi, postojale su poruke na mobilnim uređajima, kao i razni drugi alati prije samog dolaska društvenih mreža, ali e-mail se nekako usporedo razvijao i održavao bez ikakvih problema. Slično je i sad. Samo, kako društvene mreže mijenjaju e-mail?

One su prvenstveno osobnije prirode i najčešće odvojene od posla kojim se netko bavi, što e-mailu daje jednu privatniju notu u smjeru dalje od privatnog života. Zvuči komplicirano, ali uzmite svoje primjere. Komunikacija e-mailom i dalje je sastavni dio svakog poslovanja jer na taj način lako možete "implementirati" ne baš bliske osobe u vaše okruženje. Kroz društvene mreže bi to ipak bilo nepraktično. Također, ukoliko ste s nekime baš bliski često ćete koristiti e-mail kako biste zadržali tu privatniju notu.

Svjesni su tog i poslužitelji kao Google ili Microsoft pa uz jendnostavno povezivanje e-mail računom možete napraviti registraciju na svaku relevantniju web stranicu ili društvenu mrežu na svijetu. To je sjajno jer e-mail ipak ne mora sadržavati sve vaše privatne podatke, kao što to u principu sačinjavaju društvene mreže.

Naravno, nije ni to sve, e-mail ima službeniju notu pa služi za potvrdu novčanih transakcija i na njega se oslanjate kad tražite izgubljene lozinke. Dakle, itekako je živa ta "stara" platforma i razvija se kako se razvija sve oko nje. Još uvijek više nego uspješno.

Još iz kategorije

Proglašeni pobjednici SoMo Borca, najvažnije regionalne digitalne nagrade

Proglašeni pobjednici SoMo Borca, najvažnije regionalne digitalne nagrade

24.09.2017. komentiraj

Na drugom danu jubilarnog i to desetog po redu Weekend Media Festivala u Rovinju dodijeljena su priznanja za najbolje digitalne radove u devet SoMo Borac kategorija. Riječ je o najvažnijoj regionalnoj digitalnoj nagradi nakon koje redovito doznajemo kakvi nas trendovi u digitalnom marketingu očekuju u narednoj godini.

Ilegalni streaming pravo je piratsko blago na kojem neki zarađuju milijune dolara

Ilegalni streaming pravo je piratsko blago na kojem neki zarađuju milijune dolara

22.09.2017. komentiraj

Piratstvo je nešto prema čemu „obični“ ljudi nemaju negativan stav dok su kompanije čiji se sadržaj distribuira ilegalnim putem suprotnog raspoloženja. Ništa čudno, nemaju kontrolu nad svojim sadržajem i ne mogu stvariti zaradu, dok pirati mogu - u milijunskim iznosima.

EU: Moramo hitno osmisliti obrambeni plan protiv ransomwarea i cyber napada

EU: Moramo hitno osmisliti obrambeni plan protiv ransomwarea i cyber napada

22.09.2017. komentiraj

Europska unija više ne misli mirno promatrati situaciju vezanu uz cyber kriminal te je izrazila namjeru za poboljšanje obrane od sve opasnijih ransomware napada. Oni su najveći problem posljednje dvije do tri godine jer pokazuju se iznimno uspješnima na višim i nižim razinama. Stoga im treba odgovoriti na najbolji mogući način.