iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

Foto: Apple

Apple može biti itekako zadovoljan popularnosti koju ostvaruje iPhone X, ali to ujedno jest i teret jer iPhone 8 i nastavlja ići u suprotnom smjeru, što se očekivalo s obzirom da je taj model u sjeni mnogo luksuznijeg. Ali i u sjeni iPhone 8 Plus, koji se prodaje iznenađujuće dobro zahvaljujući sjajnim mogućnostima koje nudi za cijenu.

Riječ je o bežičnom punjenju, vrlo dobroj bateriji, odličnoj dualnoj kameri i premium izgledu. Ujedno, 200 dolara je jeftiniji od iPhone X, ima zaslon od 5,8 inča, koji također koristi OLED tehnologiju. Dakle, dobije se mnogo s ovim uređajem i zato su mu ljudi skloniji. Nažalost, iPhone 8 malo koga zanima i to se osjeti na slabijoj prodaji.

Konkreto, iPhone 8 broji 5,4 milijuna isporuka, a iPhone 8 Plus njih 6,3 milijuna. To je prvi put da veći uređaj u seriji uspijeva nadmašiti onaj manji, ali s obzirom na prednosti koje ima i pojavu iPhone X, to nije nešto čemu se treba čuditi. No, ono što će biti veliko iznenađenje jest činjenica da bi tijekom ovog "blagdanskog kvartala" Apple trebao prestići Samsung i postati najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Prognoze kažu da će Apple imati 19,1 posto udjela na tržištu, a Samsung 18,2 posto.

Ako se to dogodi, imali bismo situaciju u kojoj je na kvartalnoj razini Apple "skočio" za 7,6 posto, a Samsung bi zabilježio pad od 2,9 posto. Dakle, uz oko 25 milijuna isporučenih iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela, Apple bi trebao isporučiti i oko 25 do 27 milijuna iPhone X modela. Sve to do 31. prosinca. Uz tih 50 i više milijuna isporuka, a pritom treba znati i da će se isporučivati i stariji modeli iPhonea, Apple će itekako profitirati na svim poljima.

U kompaniji očekuju između 84 i 87 milijardi dolara prihoda za posljednji kvartal u 2017., čime će nadmašiti rekordni četvrti kvartal iz prošle godine, kad je ostvareno 78,4 milijardi dolara prihoda. Ali, čim godina završi, proizvodnja iPhone 8 modela će se srezati za 50 do 60 posto i sva će pažnja biti uložena prvenstveno u iPhone X.

Još iz kategorije

iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

23.01.2018. komentiraj

Appleov iOS 11 mobilni operativni sustav početkom siječnja nalazi se na 65 posto iPhonea diljem svijeta, što je za šest posto bolji rezultat no onaj u prosincu prošle godine. Osjetan je to napredak i potvrda da Apple ima najbolje moguće rješenje kad se radi o usvajanju operativnog sustava.

Huawei pokupio hvalospjeve tehnoloških medija

Huawei pokupio hvalospjeve tehnoloških medija

23.01.2018. komentiraj

Unatoč činjenici da će zbog Trumpove izolacionističke politike vjerojatno ostati bez jačeg upliva na američko tržište, kineski Huawei je tijekom manifestacije CES dobio pregršt pohvala američkih i međunarodnih ICT medija za svoje proizvode. Vodeći tehnološki mediji u svijetu nisu štedjeli na epitetima i pohvalama.

Prodano 4,8 milijuna Nintendo Switch konzola u SAD-u

Prodano 4,8 milijuna Nintendo Switch konzola u SAD-u

23.01.2018. komentiraj

Nintendo je objavio kako je tijekom prosinca 2017. godine prodano 1,5 milijuna primjeraka Nintendo Switch konzole u SAD-u što znači da je sveukupni broj prodanih primjeraka tamo porastao na 4,6 milijuna.