iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

Foto: Apple

Apple može biti itekako zadovoljan popularnosti koju ostvaruje iPhone X, ali to ujedno jest i teret jer iPhone 8 i nastavlja ići u suprotnom smjeru, što se očekivalo s obzirom da je taj model u sjeni mnogo luksuznijeg. Ali i u sjeni iPhone 8 Plus, koji se prodaje iznenađujuće dobro zahvaljujući sjajnim mogućnostima koje nudi za cijenu.

Riječ je o bežičnom punjenju, vrlo dobroj bateriji, odličnoj dualnoj kameri i premium izgledu. Ujedno, 200 dolara je jeftiniji od iPhone X, ima zaslon od 5,8 inča, koji također koristi OLED tehnologiju. Dakle, dobije se mnogo s ovim uređajem i zato su mu ljudi skloniji. Nažalost, iPhone 8 malo koga zanima i to se osjeti na slabijoj prodaji.

Konkreto, iPhone 8 broji 5,4 milijuna isporuka, a iPhone 8 Plus njih 6,3 milijuna. To je prvi put da veći uređaj u seriji uspijeva nadmašiti onaj manji, ali s obzirom na prednosti koje ima i pojavu iPhone X, to nije nešto čemu se treba čuditi. No, ono što će biti veliko iznenađenje jest činjenica da bi tijekom ovog "blagdanskog kvartala" Apple trebao prestići Samsung i postati najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Prognoze kažu da će Apple imati 19,1 posto udjela na tržištu, a Samsung 18,2 posto.

Ako se to dogodi, imali bismo situaciju u kojoj je na kvartalnoj razini Apple "skočio" za 7,6 posto, a Samsung bi zabilježio pad od 2,9 posto. Dakle, uz oko 25 milijuna isporučenih iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela, Apple bi trebao isporučiti i oko 25 do 27 milijuna iPhone X modela. Sve to do 31. prosinca. Uz tih 50 i više milijuna isporuka, a pritom treba znati i da će se isporučivati i stariji modeli iPhonea, Apple će itekako profitirati na svim poljima.

U kompaniji očekuju između 84 i 87 milijardi dolara prihoda za posljednji kvartal u 2017., čime će nadmašiti rekordni četvrti kvartal iz prošle godine, kad je ostvareno 78,4 milijardi dolara prihoda. Ali, čim godina završi, proizvodnja iPhone 8 modela će se srezati za 50 do 60 posto i sva će pažnja biti uložena prvenstveno u iPhone X.

Još iz kategorije

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

22.05.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom strastveni je sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja tradiciju podržavanja hrvatske nogometne reprezentacije i potvrđuje se kao kompanija koja najčvršće stoji uz hrvatski nogomet. I ove godine HT će stvoriti idealnu atmosferu za praćenje najvažnijega svjetskoga nogometnog događaja omogućujući korisnicima da zbivanja prate bilo gdje uz prijenose na MAXtv-u i aplikaciji MAXtv To Go na novim inovativnim uređajima i s nizom pogodnosti.

HTC radi na blockchain mobitelu

HTC radi na blockchain mobitelu

22.05.2018. komentiraj

Tajvanski HTC možda ne stoji najbolje kad se radi o tržištu pametnih telefona, ali njegovi uređaji uvijek su bili kvalitetni i trudili su se odskakati originalnošću u odnosu na konkurenciju. Tako nešto se nastavlja jer HTC planira napraviti pametni telefon s blockchain tehnologijom.

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

21.05.2018. komentiraj

Huawei je objavio da su njihovi najnoviji uređaji, P20 Pro i P20, rangirani kao uređaji s najvišim VCX rezultatima (Valued Camera Experience). Riječ je o objektivnom i opsežnom ocjenjivanju korisničkog iskustva koje u obzir uzima kvalitetu kamere i performanse pametnog telefona. Vodeći po rezultatima, P20 Pro i P20, postigli su visoke ocjene od 74 i 71 boda.