Visa pokrenula inovacijski program Everywhere Initiative u Europi

Visa je na MWC-u u Barceloni najavila širenje programa inovacija Everywhere Initiative u Europu. Cilj te inicijative je potaknuti razvoj “sljedeće velike stvari” koja će promijeniti sustav plaćanja.

Sudionici u prvom programu Everywhere Initiative u Europi natjecat će se za nagradu u iznosu do 50.000 eura, pri čemu će potporu za razvoj ideje dobiti ili od Vise, ili kroz poslovno partnerstvo jednog od partnera te kompanije. Program omogućuje i pristup Visinim API sustavima, mentorima i tehnolozima.

Početkom ožujka poziv za sudjelovanje u natječaju Visa će uputiti poželjnim partnerima, a zadatak će biti predstaviti svoje poslovno rješenje nastalo na temelju jednog od tri područja: izazova lokalne zajednice, regionalnog međugradskog izazova te izazova međunarodnog putovanja.

Kako bi predstavila spomenuti program tvrtka je na Mobile World Congressu održala natjecanje pet tehnoloških kompanija koje su se borile za nagradu od 25.000 eura u gotovini. Uz europski program, Visa će tijekom godine i dalje poticati inovacije u sklopu Everywhere Initiatives u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Aziji.

“U izrazito dinamičnoj industriji ovaj je program inovacija osmišljen kao platforma koja omogućava razvoj i testiranje ideja koje će riješiti poslovne izazove, nadahnuti razvoj novih proizvoda, podržati naše korisnike i oblikovati našu kulturu inovacija. Iza širenja u novu regiju stoji želja da industriju plaćanja približimo talentiranim poduzetnicima i njihovim fantastičnim idejama”, izjavio je viši potpredsjednik za inovacije i strateška partnerstva u Visi Shiv Singh.URL članka Visa pokrenula inovacijski program Everywhere Initiative u Europi