Techcrunch meetup s John Biggsom

U periodu od pet dana, od 1. do 5. srpnja, četiri grada u regiji ugostiti će poseban događaj - Techcrunch Meetup Balkans. Od 01. do 03. srpnja Meetupovi će se odvijati redom u Sofiji, Beogradu i Zagrebu, a 05. srpnja rezerviran je za Ljubljanu. Poseban gost bit će John Biggs, urednik Techcruncha za istočnu obalu, najvećeg startup časopisa u svijetu.

Na svakom meetupu John Biggs će održati predavanje te će se susresti sa najjačim predstavnicima startup scene u državi. Najbolji startup timovi koji se prijave u svakoj državi, imati će priliku pitchati upravo pred John Biggsom. Na meetupovima se očekuje otprilike 150 posjetioca, a to potvrđuje i brojka od već 100 potvrđenih dolazaka u Sofiji, 80 u Ljubljani, te 80 u Beogradu u samo prvih nekoliko dana od najave Techcrunch Meetup Balkansa.

„Biggsov dolazak u regiju ključan je, jer se time potvrđuje snažan rast tehnološkog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji koji Netokracija prati već godinama. Oni koje neki smatraju "klincima" stvaraju tvrtke koje ruše barijere globalnog poduzetništva, a želi ih saslušati urednik jednog od najuglednijih tehnološko-poslovnih magazina na svijetu!“ izjavio je Ivan Brezak Brkan, osnivač Netokracije i organizator Techcrunch Meetup Balkansa.

Generalni pokrovitelj ovog iznimno važnog događaja za regiju je HT grupa i hub:raum – vodeći telekom startup akcelerator u Srednjoj i Istočnoj Europi. „Očekujem dinamičan i poticajan Techcrunch Meetup na kojem ćemo, siguran sam, vidjeti puno zanimljivih inovatora i startupova iz Hrvatske. Uz sve dosadašnje aktivnosti kojima je HT grupa poticala inovativnost i startupe, uključujući Iskon.Startup program i nekoliko inovatorskih natjecanja poput Budi KreTivan i AppStart, na Techcrunch Meetup-u u Zagrebu ćemo predstaviti značajnu novost na ovom području koja će vjerujem biti iznimno zanimljiva svim mladim poduzetnicima s području telekomunikacija i ICT-a u regiji.“ Izjavio je Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

BlackBerry je službeni smartphone Meetup-a, a kao službena domena nastupa itekako dobro nam poznat .Me! „Kao ponosni sponzor TechCrunch Disrupta imali smo zadovoljstvo biti svjedok nekim od najinovativnijih startup nadmetanjima na pozornici. Startupi su ti koji potiču kreativno korištenje domena te razumiju kako se istaknuti nad konkurencijom. Oduševljeni smo da TC dolazi na Balkan i vjerujemo da ti neformalni, ali neprocijenjivi susreti su baš ono što regionalna startup scena treba kako bi našla taj posljedni komad inspiracije i dovela do uspjeha.“ Izjavio je Predrag Lesić, direktor .ME-a.

 URL članka Techcrunch meetup s John Biggsom