Tableti za liječnike i medicinske sestre

Informatizacija zdravstvenog sustava za Hrvatsku je vječno otvoreno, neraspakirano i nedovršeno pitanje, no iako biste možda pomislili da je drugdje mnogo bolje ulazak Samsunga na to tržište tabletima prilagođenim liječnicima i medicinskim sestrama daje malo drugačiju sliku.

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona i tableta korejski Samsung tako se odlučio prilagoditi svoj Galaxy Note 10.1 tablet za studente medicine i specijalizante. Ovakva odluka je razumljiva, objašnjavaju u kompaniji, jer tableti omogućuju jednostavno praćenje nastave uz unaprijed „skinute“ aplikacije, dodatno učenje, te jako dobar prikaz anatomije ljudskog tijela i medicinskih detalja koji su im potrebni.

Kako tablet dolazi sa S Pen-om jasno je da i u tome leži velika prednost za sve buduće liječnike i medicinske sestre jer surfanje aplikacijama je uz pametnu olovčicu mnogo jednostavnije.

Analitičari upozoravaju kako je ovo samo naznaka što Samsung zapravo sprema jer se očekuje njegova mnogo veća suradnja s proizvođačima medicinskog softvera i prilagodba postojećih softverskih rješenja bolničkih informacijskih sustava za tablete. Vođenje nadzora pacijenata i vizita, te mnoštvo drugih primjena olakšali bi rad medicinskim sestrama i liječnicima na odjelima, te povećali efikasnost i produktivnost.URL članka Tableti za liječnike i medicinske sestre