Tableti za liječnike i medicinske sestre

Tableti za liječnike i medicinske sestre

Foto: Fotolia

Informatizacija zdravstvenog sustava za Hrvatsku je vječno otvoreno, neraspakirano i nedovršeno pitanje, no iako biste možda pomislili da je drugdje mnogo bolje ulazak Samsunga na to tržište tabletima prilagođenim liječnicima i medicinskim sestrama daje malo drugačiju sliku.

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona i tableta korejski Samsung tako se odlučio prilagoditi svoj Galaxy Note 10.1 tablet za studente medicine i specijalizante. Ovakva odluka je razumljiva, objašnjavaju u kompaniji, jer tableti omogućuju jednostavno praćenje nastave uz unaprijed „skinute“ aplikacije, dodatno učenje, te jako dobar prikaz anatomije ljudskog tijela i medicinskih detalja koji su im potrebni.

Kako tablet dolazi sa S Pen-om jasno je da i u tome leži velika prednost za sve buduće liječnike i medicinske sestre jer surfanje aplikacijama je uz pametnu olovčicu mnogo jednostavnije.

Analitičari upozoravaju kako je ovo samo naznaka što Samsung zapravo sprema jer se očekuje njegova mnogo veća suradnja s proizvođačima medicinskog softvera i prilagodba postojećih softverskih rješenja bolničkih informacijskih sustava za tablete. Vođenje nadzora pacijenata i vizita, te mnoštvo drugih primjena olakšali bi rad medicinskim sestrama i liječnicima na odjelima, te povećali efikasnost i produktivnost.

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

19.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija (UI) od 1997. godine i šahovskih partija s Garijem Kasparovim uspješno pobjeđuje ljude u igrama. Kroz dva desetljeća to se potvrdilo u igrama kao Go ili Dota 2, što je svakako hvalevrijedno no jednostavno nije dovoljno i umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost ako po cijele dane igra igre i uči kako u njima pobijediti ljude.

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

19.02.2019. komentiraj

Virtualni asistenti, kojima se u pravilu upravlja glasom, glavni su pokretač tržišta Interneta stvari (IoT) i prema prognozama bi ih se do 2023. godine diljem svijeta trebalo koristiti njih čak osam milijardi, osjetno više od aktualne 2,5 milijarde. To će biti dvostruko više od ukupnih korisnika interneta i imat će vrijednost od oko 80 milijardi američkih dolara.

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

17.02.2019. komentiraj

Google je na svom Play Storeu postrožio kriterije postavljanja aplikacija u prošloj godini, što se itekako osjetilo jer u odnosu na 2017. je 55 posto više odbijenica developerima. U porastu su i suspenzije aplikacija, na godišnjoj razini za više od 66 posto, što potvrđuje da Google nema milosti prema onima koji se ne pridržavaju sad već podosta rigoroznih pravila.