Tableti za liječnike i medicinske sestre

Tableti za liječnike i medicinske sestre

Foto: Fotolia

Informatizacija zdravstvenog sustava za Hrvatsku je vječno otvoreno, neraspakirano i nedovršeno pitanje, no iako biste možda pomislili da je drugdje mnogo bolje ulazak Samsunga na to tržište tabletima prilagođenim liječnicima i medicinskim sestrama daje malo drugačiju sliku.

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona i tableta korejski Samsung tako se odlučio prilagoditi svoj Galaxy Note 10.1 tablet za studente medicine i specijalizante. Ovakva odluka je razumljiva, objašnjavaju u kompaniji, jer tableti omogućuju jednostavno praćenje nastave uz unaprijed „skinute“ aplikacije, dodatno učenje, te jako dobar prikaz anatomije ljudskog tijela i medicinskih detalja koji su im potrebni.

Kako tablet dolazi sa S Pen-om jasno je da i u tome leži velika prednost za sve buduće liječnike i medicinske sestre jer surfanje aplikacijama je uz pametnu olovčicu mnogo jednostavnije.

Analitičari upozoravaju kako je ovo samo naznaka što Samsung zapravo sprema jer se očekuje njegova mnogo veća suradnja s proizvođačima medicinskog softvera i prilagodba postojećih softverskih rješenja bolničkih informacijskih sustava za tablete. Vođenje nadzora pacijenata i vizita, te mnoštvo drugih primjena olakšali bi rad medicinskim sestrama i liječnicima na odjelima, te povećali efikasnost i produktivnost.

Još iz kategorije

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

25.04.2019. komentiraj

Od 24. travnja Simpa korisnici mogu uživati u još više megabajta, minuta i SMS-ova u Glanc opcijama. Naime, Veliki Glanc od danas sadrži čak 6000 megabajta, Srednji Glanc također 1000 megabajta više no što je to bilo do sad te dodatno više minuta za razgovore, dok korisnici Malog i Najmanjeg Glanca imaju na raspolaganju čak dvostruko više internet prometa uz dodatno povećanje broja jedinica minuta i SMS-ova.  Tako će svi Simpa korisnici, ali i oni koji će to tek postati, uz minimalno povećanje mjesečne naknade za navedene opcije moći bezbrižnije komunicirati s najbližima te dijeliti, uploadati i downloadati još više sadržaja.

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

24.04.2019. komentiraj

Ovogodišnja titula PRO PR Vision Manager, koja se već 7 godina dodjeljuje za transparentnost u komunikacijama, uručena je predsjednici Ericssona Nikole Tesle, gospođi Gordani Kovačević jer je ona, kao što stoji u obrazloženju članova komisije „u sklopu procesa rukovođenja, veoma važnu ulogu svih ovih godina posvećivala transparentnoj komunikaciji, koristeći različite tehnike i alate prema svim ciljnim javnostima na iskren, razumljiv i transparentan način, a svojim komunikacijskim porukama inspirirala je poslovnu zajednicu“.

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.