Tableti za liječnike i medicinske sestre

Tableti za liječnike i medicinske sestre

Foto: Fotolia

Informatizacija zdravstvenog sustava za Hrvatsku je vječno otvoreno, neraspakirano i nedovršeno pitanje, no iako biste možda pomislili da je drugdje mnogo bolje ulazak Samsunga na to tržište tabletima prilagođenim liječnicima i medicinskim sestrama daje malo drugačiju sliku.

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona i tableta korejski Samsung tako se odlučio prilagoditi svoj Galaxy Note 10.1 tablet za studente medicine i specijalizante. Ovakva odluka je razumljiva, objašnjavaju u kompaniji, jer tableti omogućuju jednostavno praćenje nastave uz unaprijed „skinute“ aplikacije, dodatno učenje, te jako dobar prikaz anatomije ljudskog tijela i medicinskih detalja koji su im potrebni.

Kako tablet dolazi sa S Pen-om jasno je da i u tome leži velika prednost za sve buduće liječnike i medicinske sestre jer surfanje aplikacijama je uz pametnu olovčicu mnogo jednostavnije.

Analitičari upozoravaju kako je ovo samo naznaka što Samsung zapravo sprema jer se očekuje njegova mnogo veća suradnja s proizvođačima medicinskog softvera i prilagodba postojećih softverskih rješenja bolničkih informacijskih sustava za tablete. Vođenje nadzora pacijenata i vizita, te mnoštvo drugih primjena olakšali bi rad medicinskim sestrama i liječnicima na odjelima, te povećali efikasnost i produktivnost.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za novo izdanje Innovation Academy

Otvorene prijave za novo izdanje Innovation Academy

16.06.2019. komentiraj

Otvorene su prijave za 3. izdanje inovativne ljetne škole za učenike srednjih škola – Innovation Academy. Ovogodišnje izdanje ljetne škole nosi niz novosti poput besplatnog sudjelovanja za učenike te dva nova programa.

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.