Službeno započeo ovogodišnji Reboot Develop u Dubrovniku

Službeno započeo ovogodišnji Reboot Develop u Dubrovniku
Vedran Sabljak

Proizvođači videoigara diljem cijeloga svijeta okupili su se danas na ovogodišnjoj Reboot Develop konferenciji u Dubrovniku gdje će tijekom sljedeća tri dana moći prisustvovati na mnogobrojnim predavanjima, isprobati razne indie igre i ući u potencijalno nove poslovne suradnje.

Sveukupno 102 predavača govorit će o novim tehnologijama u industriji videoigara te dijeliti poslovne savjete posjetiteljima ovogodišnje konferencije. Samo tijekom prvog dana pričat će se o pravilnoj komunikaciji s izdavačima, naprednoj miješanoj stvarnosti u hrvatskoj igri Serious Sam VR, Kickstarter kampanjama prikupljanja sredstva za financiranje razvoja videoigara, sivom tržištu, radu unutar Unity alata za izradu videoigara te mnogim drugim temama koje će pogodovati posjetiteljima ovogodišnjeg Reboot Developa.

Također, proizvođači videoigara će tijekom današnjeg dana imati mogućnost predstaviti svoje proizvode raznim izdavačima, investitorima i novinarima na privatnim sastancima. Uz to što će ti odabrani developeri imati mogućnost primiti potencijalnu investiciju ili izdavački ugovor, najbolja ideja osvojit će Oculus s Touchom, dvije indie ulaznice za sljedeći Reboot Develop i Amazon Fire hardver paket.