Saša Kramar razmjenio „22 metka“ s kolegom iz Iskona

Predsjednik Uprave Iskona razmijenio je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Iskonu „22 metka“ s Mariom Vojvodom, članom Uprave za tehniku i informacijske tehnologije. Nitko nije stradao jer je riječ tek o naslovu filma kojeg su razmijenili preko Iskon.TV-a.

U Iskonu je danas održano predstavljanje novih mogućnosti koje su nedavno uvedene na Iskon.TV-u. Najznačajnija novost po kojoj se Iskon u ovom trenutku izdvaja od ostalih pružatelja digitalne televizije je mogućnost razmijene sadržaja preko Iskon.TV-a. Putem novog sučelja Iskonovci se mogu povezati u vlastitu društvenu televizijsku mrežu te međusobno dijeliti TV sadržaje koji su emitirani na programu ili filmove iz videoteke. Također mogu slati preporuke za pojedine emisije prijateljima s kojima su povezani putem Iskon.TV-a. Iskonova televizija se zahvaljujući navedenim mogućnostima svrstala tako u prvu društvenu televiziju (social TV) na našem prostoru.

Osim što su razmijenili filmove i preporuke, članovi Uprave demostrirali su i nove načine upravljanja i pregledavanja sadržaja na novom sučelju. Jedna od novosti je mogućnost snimanja serijala koja omogućuje naknadno gledanje omiljene serije bez potrebe da korisnici snimaju jedan po jedan nastavak.

Integracija TV i internet sadržaja i njihova dostupnost na svim uređajima u svakom trenutku i na svakom mjestu te što veći stupanj interakcije s korisnicima u  fokusu su nam posljednjih nekoliko godina. Iskon je prvi u Hrvatskoj uveo YouTube i Facebook na Iskon.TV. Nakon toga smo omogućili gledanje televizijskih sadržaja na mobilnim uređajima i računalima, a sada smo Iskonovcima omogućili da se povežu u vlastitu društvenu mrežu putem Iskon.TV-a. Na ovome dakako ne planiramo stati.“, izjavio je Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

„Implementacija novih mogućnosti na postojeću IPTV platformu bila je izuzetno kompleksna, no drago nam je da smo ponovno pokazali kako Iskon i Iskonovci prate svjetske trendove, jer je social TV u ovom trenutku jedna od top tema na globalnom IPTV tržištu.“, izjavio je prilikom predstavljanja Mario Vojvoda, član Uprave Iskona za tehniku i informacijske tehnologije.

Uz razmjenu filmova, slanje preporuka i snimanje serijala, Saša i Mario demonstrirali su novi mini programski vodič, istovremeno prikazivanje sadržaja na TV ekranu s dvaju različitih kanala kroz sliku u slici te pauziranje sadržaja na snimalici i u videoteci koji do sad nisu bili mogući. Korisnicima su za postizanje najbolje kvalitete slike i zvuka na novom Iskonovom TV sučelju preporučili korištenje HDMI kabela.URL članka Saša Kramar razmjenio „22 metka“ s kolegom iz Iskona