Samsung zauzeo 6. mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova za 2019. godinu

Samsung zauzeo 6. mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova za 2019. godinu

Foto: DepositPhotos

S vrijednošću brenda od 61,1 milijarde dolara, Samsung Electronics ove je godine zauzeo šesto mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova.

Ovom postignuću doprinijela je činjenica da Samsung, kao tehnološki lider i vodeći svjetski proizvođač poluvodiča, bilježi snažni razvoj inovacijskih tehnologija, uključujući 5G mrežu, umjetnu inteligenciju, IoT i automobilsku tehnologiju. Ovom je uspjehu prethodilo i kontinuirano lansiranje inovativnih proizvoda prilagođenih suvremenom načinu života, trendovima i potrebama korisnika, među kojima su BESPOKE hladnjak, Sero TV i uređaj potpuno nove mobilne kategorije - Galaxy Fold.

„Veliko nam je zadovoljstvo što su naš trud prepoznali i naši korisnici, kojima su inovativna rješenja olakšala svakodnevne aktivnosti. Kako bismo nastavili s pozitivnim promjenama u društvu kroz inovacije, i dalje ćemo pratiti želje i potrebe naših korisnika.“, istaknuo je YH Lee, voditelj marketinga tvrtke Samsung Electronics.

Osim što je ove godine predstavio vrhunske pametne telefone, uključujući Galaxy S10 seriju, Galaxy Note 10 i Note10+, zapanjujući Galaxy Fold i prvi 5G pametni telefon, Samsung je 5G tehnologiju primijenio i na automobilističkim utrkama. Također, zahvaljujući inovativnom dizajnu te QLED 8K i mikro LED zaslonu, korisnicima je omogućio potpuno novo iskustvo gledanja. Svoju vodeću poziciju Samsung je učvrstio i u području premium hladnjaka i perilica rublja. Taj je asortiman ove godine upotpunio predstavivši vrhunske i moderne hladnjake BESPOKE, koji se savršeno integriraju u unutrašnjost različitih prostorija.

Samsung kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj te proširuje svoje mogućnosti proizvodnje poluvodiča, pri čemu je svoju prisutnost ovom području dodatno ojačao ove godine pokretanjem masovne proizvodnje prvih 12 gigabitnih LPDDR5 DRAM rješenja za vrhunske pametne telefone i predstavljanjem šeste generacije V-NAND čipova.

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna

Dodijeljene nagrade Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna

21.11.2019. komentiraj

Hrvatska gospodarska komora i ove je godine dodijelila nagradu Zlatna kuna koja je večeras dodijeljena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i tako je u kategoriji Malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Pirić Montage, u kategoriji Srednje trgovačko društvo tvrtka Nanobit, a u kategoriji Veliko trgovačko društvo Cedevita. Zlatnu kunu u kategoriji Banka dobila je Zagrebačka banka, dok je Zlatnu kunu u kategoriji Društvo za osiguranje dobilo Croatia osiguranje. Zlatna kuna u kategoriji Inovacija dodijeljena je tvrtki Rasco, a u kategoriji Post startup tvrtki Diversitas IT sustavi.

Usporavanje rasta robne razmjene EU

Usporavanje rasta robne razmjene EU

21.11.2019. komentiraj

Europska je unija u prvih devet mjeseci, unatoč globalnom usporavanju i rastućem protekcionizmu, ostvarila tek nešto niže godišnje stope rasta izvoza i uvoza nego u istom razdoblju prošle godine. Vrijednost izvoza je povećana 3,6%, a uvoza za 4,9%. Pritom su kretanje tečaja eura prema dolaru i ostalim valutama vezanim uz dolar te kretanje cijene sirove nafte na globalnom tržištu imali suprotan utjecaj na ostvarena kretanja.

Slack nastavlja padati pod pritiskom Microsoft Teams

Slack nastavlja padati pod pritiskom Microsoft Teams

21.11.2019. komentiraj

Slack nastavlja pad i lako je moguće da će ga Microsoft sa svojim Teams u konačnici uništiti, barem što se tiče borbe za vrh i ozbiljnijeg načina poslovanja. Jer, kompanija ne samo što ima manje korisnika na dnevnoj razini, a riječ je o deset milijuna u odnosu na 13 milijuna Teamsa, već se osjeti pad i po pitanju cijene dionica.