Samsung zauzeo 6. mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova za 2019. godinu

Samsung zauzeo 6. mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova za 2019. godinu
DepositPhotos

S vrijednošću brenda od 61,1 milijarde dolara, Samsung Electronics ove je godine zauzeo šesto mjesto na Interbrandovoj listi najboljih svjetskih brendova.

Ovom postignuću doprinijela je činjenica da Samsung, kao tehnološki lider i vodeći svjetski proizvođač poluvodiča, bilježi snažni razvoj inovacijskih tehnologija, uključujući 5G mrežu, umjetnu inteligenciju, IoT i automobilsku tehnologiju. Ovom je uspjehu prethodilo i kontinuirano lansiranje inovativnih proizvoda prilagođenih suvremenom načinu života, trendovima i potrebama korisnika, među kojima su BESPOKE hladnjak, Sero TV i uređaj potpuno nove mobilne kategorije - Galaxy Fold.

„Veliko nam je zadovoljstvo što su naš trud prepoznali i naši korisnici, kojima su inovativna rješenja olakšala svakodnevne aktivnosti. Kako bismo nastavili s pozitivnim promjenama u društvu kroz inovacije, i dalje ćemo pratiti želje i potrebe naših korisnika.“, istaknuo je YH Lee, voditelj marketinga tvrtke Samsung Electronics.

Osim što je ove godine predstavio vrhunske pametne telefone, uključujući Galaxy S10 seriju, Galaxy Note 10 i Note10+, zapanjujući Galaxy Fold i prvi 5G pametni telefon, Samsung je 5G tehnologiju primijenio i na automobilističkim utrkama. Također, zahvaljujući inovativnom dizajnu te QLED 8K i mikro LED zaslonu, korisnicima je omogućio potpuno novo iskustvo gledanja. Svoju vodeću poziciju Samsung je učvrstio i u području premium hladnjaka i perilica rublja. Taj je asortiman ove godine upotpunio predstavivši vrhunske i moderne hladnjake BESPOKE, koji se savršeno integriraju u unutrašnjost različitih prostorija.

Samsung kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj te proširuje svoje mogućnosti proizvodnje poluvodiča, pri čemu je svoju prisutnost ovom području dodatno ojačao ove godine pokretanjem masovne proizvodnje prvih 12 gigabitnih LPDDR5 DRAM rješenja za vrhunske pametne telefone i predstavljanjem šeste generacije V-NAND čipova.