Potpredsjednik Vlade Grčić: Više novca za start up-ove

Potpredsjednik Vlade Grčić: Više novca za start up-ove
Dražen Tomić

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić istaknuo je na konferenciji „Dan otvorenih integracija tvrtke KING ICT“ da se BICRO - Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske seli iz ministarstva znanosti u ministarstvo poduzetništva i obrta kod ministra Gordana Marasa.

Naime, BICRO se dosad susretao s problemima manjak novca, a ova promjena koja će prema ministru Grčiću uskoro biti provedena donijet će BICRO uz ministarstvo poduzetništva i obrta više novca za inovativne start up projekte.

Potpredsjednik Vlade Grčić istaknuo je da se malenih 0,7 posto koliko se danas ulaže u istraživanje i razvoj, pretežito u javnom sektoru treba promijeniti i treba slijediti primjer ICT industrije, farmaceutike i još nekih industrija koje su zvijezde na domaćem tržištu.

On je istaknuo da ulazak 1. srpnja u Europsku uniju mijenja način poslovanja i razmišljanja i donosi prilike svima koji žele uspjeti na vrlo velikom i mnogo pristupačnijem tržištu nego što je to danas.