Postani programer u samo 5 mjeseci i osiguraj sebi mjesto u industriji budućnosti

Nije tajna da je potražnja za programerima u današnje doba nikad veća i da ih nema dovoljno na tržištu rada, a već i vrapci na grani znaju da programeri rade jedan od najplaćenijih poslova. U Splitu s radom uskoro počinje Brainlab Academy - akademija za programere!

Nije važno što ste završili, što sada radite niti koliko imate godina. Ukoliko želite postati programer - sada imate priliku.

Prije nego se prijavite, prvo ćete morati proći mali test online koji će i vama i nama reći jeste li stvoreni za programera. Naime, postoje neki pokazatelji koji govore koliko ćete biti uspješni kao programer - poput logičkog i analitičkog razmišljanja. Test nije napravljen da bi se testiralo znanje programiranja već je sličan specifičnom IQ testu.

Upisi za novu generaciju polaznika počinju 15.12.2021. i traju sve do 1.2.2022. godine. Nastava počinje u veljači iduće godine i održavat će se kombinirano offline i uživo u učionicama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu.

Za sada je dostupan samo jedan program edukacije gdje će se budući programeri usavršavati kao Frontend Developeri, a naučiti će konkretno HTML, CSS, JavaScript i React Framework. Frontend – programiranje korisničkog sučelja, jedan je od osnovnih elemenata softverskog razvoja.

Program je osmišljen tako da na jednostavan i fokusiran način uvede polaznike u svijet programiranja, u svega 5 mjeseci.

Predavanja se odvijaju svaki tjedan, 3 dana u tjednu po 2 sata, a sva su predavanja u poslijepodnevnim satima, bilo putem video poziva ili u učionici na splitskom PMF-u.

Predavači su iskusni inženjeri iz poznate splitske IT tvrtke Typeqast. Tijekom programa polaznici će uz pomoć predavača razvijati male simulacijske aplikacije kako bi što bolje svladali program i na kraju imali nešto konkretno za pokazati budući potencijalnim poslodavcima.

Nastava će se odvijati na hrvatskom jeziku, uz upotrebu stručne terminologije – koja je u pravilu na engleskom jeziku.

Nakon završetka akademije, a ovisno o postignutim rezultatima, akademija će se potruditi spojiti svoje programere s lokalnim IT tvrtkama i osigurati im razgovor za posao.

Iako primanja u IT industriji ponajviše ovise o radnom iskustvu, posljednje istraživanje govori kako je prosječna neto plaća programera u Hrvatskoj 10.630 kuna te se IT usluge nerijetko zovu uslugama iz budućnosti.

Tehnologija prati svaki dio našeg života i duboko je utkana u naš svakodnevnicu, a istraživanja pokazuju da su IT tvrtke bile stabilne te znatno rasle čak i tijekom pandemije koja je poljuljala većinu poslovanja u drugim industrijama.

Voditelj Brainlab akademije Marko Barić: ‘U svijetu koji se razvija velikom brzinom, punom digitalnih inovacija, programeri igraju ključnu ulogu. Svojim poslom direktno mijenjaju svijet u kojem živimo i utječu na budućnost koja nas čeka. Veselimo se što ćemo uskoro imati novi naraštaju talentiranih programera u Splitu jer posla za sve njih ima.”

Sve detalje oko upisa i samih predavanja pogledajte na internetskoj stranici Brainlab Akademije.URL članka Postani programer u samo 5 mjeseci i osiguraj sebi mjesto u industriji budućnosti