PhotoMath dobitnik Netexplo nagrade za jednu od najboljih inovacija 2014. godine

PhotoMath dobitnik Netexplo nagrade za jednu od najboljih inovacija 2014. godine
Loran Dherines

Netexplo Forum, u suradnji s UNESCO-om, dodijelio je ove godine u Parizu nagrade za 10 najboljih digitalnih inovacija. PhotoMath aplikacija je dobitnik nagrade u području edukacijske tehnologije.

Ovogodišnji Netexplo Forum 2015. održava se 4. i 5. veljače u Sjedištu UNESCO-a u Parizu, Francuska. Netexplo Forum je osnovan 2007. godine u partnerstvu s francuskim Senatom i Ministarstvom za digitalnu ekonomiju s ciljem proučavanja utjecaja digitalne tehnologije na društvo i poslovanje. Netexplo ima jedinstven pristup razumijevanju digitalnog društva te kroz svoju međunarodnu promatračku mrežu prati nova tehnološka lica i njihove inovacije diljem svijeta.

Godišnje se izabire 100 najznačajnijih digitalnih inicijativa te 10 Netexplo dobitnika, među kojima je ove godine i aplikacija PhotoMath, koji zatim sudjeluju na Netexplo Forumu u Parizu u suradnji s UNESCO-om.

Fokusirajući se na razvoj digitalnih tehnologija i njihov kulturno-sociološki aspekta, Netexplo i UNESCO ovom inicijativom žele stvoriti uvjete za dijalog i dijeljenje znanja između naroda i kultura, na temelju poštivanja univerzalnih vrijednosti.

Ovo je još jedno dodatno vrijedno priznanje za PhotoMath aplikaciju, koju je u samo 3 mjeseca preuzelo više od 11 milijuna korisnika.