Otići ili ostati - pitanje koje se nameće svim našim studentima po završetku fakulteta

Otići ili ostati - pitanje koje se nameće svim našim studentima po završetku fakulteta
Fotolia

Portal Studentski.hr organizira konferenciju za mlade koja bi trebala ponuditi odgovor na jedno od najčešćih pitanja današnjice: ostati u Hrvatskoj ili otići. „Should I Stay or Should I Go“ poslovna konferencija će, dakako, mladima ponuditi opciju ostanka i predočiti im prednosti rada u traženim zvanjima zahvaljujući kojima i u Hrvatskoj život može biti itekako lijep.

Samozapošljavanje, razvijanje poslovnih vještina i traženje posla teme su o kojima će nazočnima govoriti uspješni poduzetnici i gosti iz svijeta obrazovanja. U ta će dva dana moći poslušati niz zanimljivih predavanja, primjere poduzetničkih priča i korisnih informacija za traženje posla, razvijanje poslovnih vještina te ostvarivanje ideja kroz pokretanje vlastitog biznisa.

Osim predavanja i radionica na konferenciji će se razgovarati i o uvijek aktualnoj temi iseljavanja mladih iz Hrvatske. Jedan od poznatih predavača bit će Daniel Ackermann. Uz marketinšku agenciju Degordian, predstavit će i sestrinsku tvrtku Mediatoolkit. Ekipa iz startupa STEMI predstavit će svoj proizvod, robotskog pauka Hexapod, a predstavnici Agrivija govorit će o upotrebi IT-a u poljoprivredi. Adnan Mehmedović predstavit će poznati klupski brend RNB Confusion dok će poznata komičarka Marina Orsag govoriti o osnivanju kluba komedije Studio Smijeha.

Konferencija će se održavati 19. i 20. svibnja u Branimir centru u Zagrebu, a oba će dana program trajati od 9 do 16 sati. Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja sudionika nužno rezervirati svoje mjesto. Zainteresirani to mogu učiniti putem sustava Entrio, a više informacija možete pronaći na službenoj stranici konferencije.