Osnovana prva studentska Java User Grupa

Osnovana prva studentska Java User Grupa
Fotolia

"Na dobrom ste putu. ICT tržište u stalnoj je potražnji za kvalitetnim Java programerima" poručio je studentima i okupljenima Duško Vukmanović iz tvrtke Oracle Hrvatska na održanom inicijalnom sastanku osnivanja studentske Java korisničke grupe na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Iznoseći najnovije podatke o potražnji i stanju zapošljavanja u ICT industriji, koji su jučer predstavljeni u sklopu Nacionalnog ICT tjedna, punoj dvorani obratio se i Branko Mihaljević, predsjednik Hrvatske udruge Java korisnika (HUJAK), pozivajući sve zainteresirane da se pridruže Udruzi.

Pohvalivši inicijativu studenata u osnivanju ove, prve studentske Java grupe u Hrvatskoj, predsjednik HUJAK-a osvrnuo se i na nedostatak takvih grupa, ne samo kod nas, nego i u okolnoj regiji, u odnosu na druga područja Europe.

Inače, u svijetu postoji oko 350 registriranih Java grupa, volonterskih organizacija za međusobnu razmjenu informacija, sredstava i rješenja, koje svojim radom nastoje širiti zajednicu profesionalaca i entuzijasta ovog široko primjenjivog programskog jezika i vezanih tehnologija.