Održana tehnološka konferencija GetiCon: Ambition 4.0

Pod motom Ambition 4.0 u Varaždinu je održana tehnološka konferencija za developere od developera GetiCon okupivši više od 100 sudionika. Stručnjaci iz tvrtke Serengeti i međunarodni poslovni partneri tijekom jednodnevne konferencije predstavili su neke od najatraktivnijih međunarodnih projekata iz visoko tehnoloških proizvodnih industrija, najnovije trendove industrije 4.0 kao i prednosti jedinstvenog Team Extension modela kojim Serengeti poslovnim partnerima osigurava zaokruženu softversku konzultantsku uslugu.

Konferencija GetiCon još je jednom dokazala da postoji veliki interes za ovaj tip tehnološkog događanja okupivši developere, i studente završnih godina tehnoloških studija na jednom mjestu. Na taj se način etablirao kao događaj koji ne donosi samo pregled suvremenih tehnologija već i kao događaj koji nudi odgovore na izazove modernog tržišta te kao mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara suradnja i ostvaruju novi kontakti.

Posebnost ovogodišnje konferencije GetiCon bio je okrugli stol na temu Ambition 4.0  s dr. sc. Ninom Begičević Ređep, izv. prof., dekanicom FOI-ja, Philippom Trinkfassom, voditeljem hardvera i razvoja softvera, BU Perfect Welding iz austrijske tvrtke Fronius i Goranom Kalanjem, izvršnim direktorom tvrtke Serengeti. Zaključeno je da se značajan i održivi gospodarski rast te kompetitivnosti može osigurati samo sinergijom obrazovnih ustanova i poslovnog sektora koja rezultira mladim osobama koje su spremnije za tržište rada.

Philipp Trinkfass iz austrijske tvrtke Fronius imao je i zasebno predavanje pod nazivom „Industrial Internet of Things – it is all about communication“ u kojem je govorio o Froniusovom putu prema Industry 4.x te što predstavljaju Smart Factory, Big Data Analysis, Machine Learning i Artificial Intelligence u kontekstu cjelovitog umrežavanja Cloud i On Premise aplikacija za generiranje dodatne vrijednosti. Uspješna suradnja tvrtki Serengeti i Fronius započela je s razvojem aplikacijskog rješenja Interface Designer, a proširila se i na druga poslovna područja.

I austrijska tvrtka KNAPP dugogodišnji je partner tvrtke Serengeti, a na GetiConu su sudjelovali s predavanjem „A practical insight of how intralogistics is part of Industry 4.0“.  Manfred Weiss i Andreas G. Hirsch pokazali su kako Industry 4.0 mijenja intralogistiku i koja rješenja nudi tvrtka KNAPP. Također, sudionici predavanja dobili su uvid kako Industry 4.0 utječe na svakodnevni razvoj poslovanja kao i nužnost korištenja odgovarajućeg softvera.

Veći dio programa konferencije GetiCon održali su stručnjaci tvrtke Serengeti. Posebnu pažnju privuklo je predavanje pod nazivom „Odiseja 2020: Od monolita do mikroservisa“  Nebojše Pongračića koji je otkrio mikroservisni svijet i izazove koji dolaze s njim. Pobliže je predstavljen opis quick-start guide  za razvoj i organizaciju .NET Core mikroservisa dok je kroz primjere iz prakse objašnjeno na koji način  započeti tranziciju iz monolita u mikroservise. Predavanje je uključilo i prijedloge alata koji znatno olakšavaju rad s poznatim mikroservisnim platformama današnjice.

Seregnetijevci Saša Ivičević i Željko Zorko održali su predavanje „Rad u distribuiranim agilnim timovima“ koje se osvrnulo na izazove koje rad s distribuiranim, geografski udaljenim timovima donosi i kako strukturirati distribuirane timove kako bi funkcionirali kao jedna uigrana cjelina. Također, sudionici su dobili odgovore na pitanja Kako graditi povjerenje i prisnost unutar fizički udaljenih grupa ljudi? Kako razviti jedinstvenu kulturu unutar tima, povezujući geografske i kulturološke razlike, a u isto vrijeme ispunjavati projektne ciljeve?URL članka Održana tehnološka konferencija GetiCon: Ambition 4.0